chefjosephhadad.ro

Blog

Somon pe pat de naut cu legume

11 Comments

Continuam seria retetelor la cheie cu un preparat simplu de tot de preparat. Si foarte gustos, si sanatos. Da, veti auzi des de la mine ideea de preparate sanatoase. Sunt dintre cei care chiar cred ca alimentatia ne pot schimba radical calitatea vietii.
Gatim astazi un somon pe pat de naut, super aromat si delicios.

Ingrediente pentru o portie:

1 file de somon – cc 160 gr
boabe de naut (inainte cu o zi de a il gati se tine intr-un bol cu apa la frigider, pentru o fierbere mai usoara si rapida)
cumin
cucuma
piper negru zdrobit
sare
patrunjel tocat
coriandru tocat
masline thasos
rosii taiate cuburi
ulei de masline extravirgin
ceapa esalot sau rosie

Mod de preparare

Se ia fileul de somon si se fac 3-4 crestaturi pe partea cu pielea (cam 2-3 mm distanta intre crestatura).

Se ia o craticioara, se pune putin ulei de masline si se pune pe foc. Taiati ceapa si o sotati putin in uleiul de masline de pe foc, pana cand prinde o culoare auriu deschis.

Se ia nautul, se spala bine si se pune si nautul la fiert, pana se face moale. Se scoate si se lasa la racit si, cine prefera, poate decoji boabele. Nu e obligatoriu.
Se amesteca nautul cu ceapa si se mai tine 1-2 minute pe foc. Peste se toarna putina zeama de peste (daca nu aveti puteti pune zeama de legume) si se mai amesteca 1-2 minute.

Se adauga cucuma, cumin, sare si piper negru zdrobit. Se amesteca pana simti aroma cum iti gadila simturile.

Dupa ce scoateti nautul de pe foc, adaugati la final rosiile taiate cubulete, patrunjelul si masline taiate bucatele. Le puneti la final ca sa ramana in culorile lor naturale. Farfuria trebuie sa fie si frumoasa, culorile ingredientelor cat mai vii, pentru o pofta mai mare si degustare mai placuta.

Urmeaza somonul, este foarte simplu. Se ia o tigaie, se toarna putin ulei de masline si se pune fileul de somon in tigaie, mai intai pe partea cu pielea. Dupa 2 minute se intoarce pa partea cealalta. Nu necesita intoarcerea de mai multe ori.
Daca e o bucata mai groasa, puteti sa il puneti si la cuptor, preincalzit la 180 de grade, unde il tineti 5 minute.

Se ia o farfurie alba, se aseaza mai intai nautul amestecat cu legume, peste care se pune fileul de somon. Adaugati cateva picaturi de ulei de masline, pentru finisare si stralucire.

Blog reteta somon006

Este un preparat care se serveste cald si este ideal pentru pranz, dar si foarte sanatos.
Puteti sublinia rasfatul cu un pahar de vin demisec, e foarte potrivit pentru acest preparat.

Acum e perioada optima pentru o astfel de reteta, chiar intre iarna si primavara.

Pofta buna!

11 comments on “Somon pe pat de naut cu legume

  1. Drăghici Mioara

    Bună ziua,
    vă rog să îmi recomandați ce năut să folosesc, deoarece variază timpul de fierbere căt și gustul.
    Pentru un gust desăvârșit este extrem de importantă calitatea produselor folosite.
    Cu multă stimă.

  2. Cef Joseph respect și considerație pentru pasiunea de care dați dovadă, as fi bucuros dacă as găsi pe site-ul dvs și cum se poate găti o rață delicioasa fără grăsime.
    Mulțumesc mult si succes în afacerea dumneavoastră.

  3. Ma surprinde placut initiativa acestui blog . V-am regasit cu placere si cu interes pentru minunatele retete. Bine prezentate explicatiile, bine gatit, bine montat, toate la …superlativ. Felicitari! Maine astept o reteta MARTISOR!

  4. stoianof alin

    buna ziua,nu vreau sa jignesc pe nimeni care comenteaza retetele domnului chef hadad,dar comentariile cu foarte bun sau frumos sunt ieftine.domnilor,doamnelor aceasta este arta,nu este compliment care sa egaleze asa ceva.va multumesc si imi cer scuze daca supar pe cineva.va doresc o zi buna,si domnului hadad tot ce isi doreste domnia sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5