chefjosephhadad.ro

,,Tort ,, de sfeclă roșie cu nucă și sparanghel

Joseph Hadad
Recipe by
20 minute
Timp: 15 minute | Preparare: fără coacere | Porții: 6 porții

Primăvara e perioada propice pentru o alimentație bogată în minerale și vitamine. Sunt o sumedenie de rețete și feluri în care putem prepara legumele de sezon, atât de bune și foarte ușor de pregătit.

Astăzi vă dau rețeta pentru o salată altfel, pe bază de sfeclă roșie, una dintre minunile pămantului, cum imi place mie să spun.

Ingrediente

  • 6 sfecle roșii
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 3 fire de cimbru
  • 2 portocale proaspete
  • O lingură de zeamă de lămâie
  • O lingură de oțet balsamic
  • 120g nuci decojite
  • Miere
  • 8 fire de sparanghel
  • Busuioc pentru decor
  • Piper negru zdrobit

Mod de Preparare

1 Cu o zi înainte de a prepara această rețetă, spăl bine sfecla și o pun la fiert cu sare, până când devine al dente. O scot, o decojesc și, când se răcorește, o pun la frigider.

2 Tai sfecla în felii subțiri de 2mm, cu un feliator de mână. Iau o farfurie mare, de 32-35 cm diametru, și așez feliile astfel încât să formez un trandafir cât mai deschis. În zona din mijloc, cu o pensulă, ung sfecla cu ulei de măsline, apoi pun sare, piper negru zdrobit și frunzulițe de cim-bru. Fac 4-5 etaje, ca un tort, în mijloc rămânând o gaură, pe care o voi acoperi cu sparanghelul.

3 Prepar sosul. Strecor zeama de la două portocale, adaug o lingură de zeamă de lămâie, sare și piper alb. Pun oțet balsamic și o linguriță și jumătate de miere. Torn totul în blender și adaug 5 linguri de ulei de măsline. Doar pun în sos și amestec, dar fără să mai pornesc blenderul, nuci tocate în bucăți mai măricele.

4 Pregătesc sparanghelul. Îl curăț, lăsând doar vârfurile verzi, îl pun pe foc, în apă care fierbe cu sare, cam 2 minute, apoi îl „arunc” într-o oală cu apă rece, ca să-și păstreze textura fermă și culoarea verde.

Prezentare

Pun sparanghelul în gaura din mijlocul „tortului”, apoi torn sosul peste el, astfel încât să pătrundă bine înăuntru și să se prelingă peste feliile de sfeclă. Decorez cu busuioc proaspăt și frunzulițe de salată cresse. Se servește rece. La servire, se taie ca un tort, în felii, folosind un cuțit de desert, fără dinți.

Această rețetă face parte din seria preparatelor gândite pentru revista editată lunar de Mega Image.

2 comentarii

  1. iaschiu victor

    am facut reteta si a iesit ceva mult mai mult decat ma asteptam.ador sfecla in orice salate, dar asa este incredibil de buna.
    pur si simplu nu ma mai pot satura.
    va multumesc mult ca mi-ati oferit aceasta placere papilelor.

    Star

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5