Chef Joseph Hadad traieste si respira prin arta culinara, considerat un artist absolut în pregătirea unor preparate senzaționale.
Povestea sa de viața e impresionantă, marcată de experiențe extraordinare care l-au adus la nivelul de azi.
Chef Joseph Hadad s-a născut pe 7 decembrie 1959 în Ierusalim, intr-o familie cu tradiție în gastonomie, cu mama de origine marocană și tatăl tunisian.
Vocația pentru arta culinară apare în adolescență, când tatăl său, bucătar pe un vas de croazieră, îl trimite pe tânărul Joseph, pentru 3 ani, la Școala de Bucătari din Haifa.
La vârsta 19 ani, după ce termină școala, este încorporat în armată pentru următorii 3 ani. După stagiul militar, Joseph este angajat la Dan Carmel Hotel ca ajutor de bucătar. Cu o dorință extraordinară de a învăța mai mult,se mută după 3 ani ca Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, pentru ca în 1989 să fie promovat ca Executive Chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim.
În decursul timpului, Joseph se dedică exclusiv pasiunii de a găti, talentul său fiind remarcat deopotrivă de colegi și de clienți în diverse locații faimoase din întreaga lume: Kempinski Hotel în Germania, Ritz-Carlton Hotel în Boston, Savoy Hotel în Londra, Restaurantele Michelin în Paris și multe altele.
Joseph deține secretele a peste 2000 de rețete sofisticate și ca star al bucătăriei internaționale a avut oportunitatea să creeze adevărate show-uri culinare pentru celebrități mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein. Stele de cinema și legende pop-rock au fost de asemenea oaspeții lui Joseph Hadad; printre aceștia, Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson și multi alții.
In anul 1997 Joseph Hadad vine in Romania, ca Executive-Chef la Restaurantul Casa Vernescu din București, simbol al inaltei gastronomii, unde imprima stilul de „gourmet cuisine” timp de 14 ani si cu care pastreaza o legatura sufleteasca profunda si in continuare.
In 2012, Chef Joseph Hadad isi face debutul in televiziune, la Antena 1, fiind cooptat in juriul emisiunii Top Chef, unul dintre cele mai prestigioase showuri din Romania. Chef Hadad a fost ales sa indeplineasca acest rol datorita carierei sale si a maiestriei cu care transforma orice farfurie in arta. Timp de 2 ani, inspira prin creatiile sale, jurizeaza bucatari talentati si devine apreciat de milioane de romani.
In 2013, Chef Joseph Hadad isi implineste cel mai mare vis al sau si deschide la Bucuresti restaurantul care ii poarta numele. In 3 ani de la deschidere, Restaurantul Joseph a devenit un reper pentru iubitorii bucatariei rafinate, fiind apreciat de sute de clienti dar si de critica de specialitate.
La presiunea clientilor fascinati de preparatele marca Joseph Hadad, in 2014 Chef mai face un pas important si lanseaza programul de cursuri de gatit Cooking with Joseph.
2015 a fost pentru Chef Joseph Hadad un an plin, cu implicare in munca sa 100%: restaurantul, cursurile, demonstratiile, proiectele sociale, toate incununate de recunoasterea locala, prin obtinerea unor premii validate de industrie si, in premiera, de recunoastere internationala, prin obtinerea la Paris a premiului Gold Quality Award, in cadrul conventiei mondiale World Quality Convention.
2016 promite cel putin la fel de multe provocari culinare. E anul in care Chef le pregătește fanilor săi un cadou mult așteptat: prima sa carte de bucate. Si multe alte concepte gastronomice de top.