chefjosephhadad.ro

Piept de pui cu muștar Maille si crusta de crutoane

Joseph Hadad
Recipe by
45 min
Timp: 10 min | Preparare: 20 min | Porții: 1 p

E vremea pentru o noua reteta la cheie, delicioasa, pe baza de mustar Maille. In afara de aspectul care iti lasa gura apa, gustul e extraordinar. O reteta cu influente orientale, numai buna pentru toata familia. Fara condimente si ierburi, gastronomia nu ar fi unde e astazi.

Intrucat eu sunt foarte riguros, va recomand sa incercati reteta respectand pe cat posibil lista de ingrediente intocmai.

Nu uitati de CONCURS:

PROVOCARE: Gatiti si voi una dintre retetele din cadrul campaniei si trimiteti dovada foto pe adresa luana@koon.ro, cu subiectul “Particip la concursul 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille”.

PREMIU: O sesiune de gatit privata alaturi de mine. Pe care o vom povesti apoi pe blog + o colectie completa din toate sortimentele de mustar Maille.

Selectia o voi face chiar eu, asa ca fiti foarte seriosi in reproducerea retetei.

Ingrediente
– piept de pui 1 buc
– muștar Maille Dijon Original 4 linguri
– ceapa chalotte 1 buc
– smântâna lichida 250 ml
– vin alb 12 ml
– cimbru 1 fir
– sare si piper alb măcinat după gust
– toast 2 felii
– cucuma 2 gr
– rozmarin 1 fir
– zucchini 50 gr
– morcovi 50 gr
– ciuperci 2 buc
– gulie 50 gr
– sparanghel verde 1 buc
– ulei de Masline 30 ml
– unt 30 gr

 

Mod de preparare
Pieptul de pui se dezoseaza si se scoate pielea, se condimenteaza cu sare si piper alb măcinat si se soteaza pe ambele părți pana ce capată culoare aurie.
Se pregătesc crutoanele din feliile de paine (se da marginea jos) si se taie cubulețe mici. Se amesteca cu rozmarinul tocat, cucuma, sare si piper.
Pieptul de pui se unge pe o parte cu muștar Maille Dijon Original si se îmbracă in crutoane, presand foarte bine.
In cuptorul preîncălzit la 180 grade se bagă pieptul de pui 12 minute, pana ce crutoanele prind crusta aurie.
Se toaca ceapa chalotte foarte mărunt si se adauga intr-o cratita in care sa adăugat untul si se soteaza pana ce capată culoare transparentă, se pune restul de muștar si amestecam pana ce se dizolva mustarul, dupa care punem smântâna lichida, vinul alb si cimbrul. Se lasă la fiert la foc mic pana e sosul capată consistentă.
Restul legumelelor se taie si se dau putin in clocot in apa cu sare, după care se scurg si se soteaza in ulei de masline, asezonat cu sare si piper dupa gust.
Legumele se aseaza primele pe farfurie. Puiul se scoate si se taie pe jumatate (pe lungime) dupa care in 3 (sa iasa cuburi) si se aseaza pe farfurie cu sosul de muștar.

 

Pofta buna!

Al vostru,

Joseph

Un comentariu

  1. Rad Claudiu

    Buna ziua! Pana in ce data este valabil concursul?

    Star

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5