chefjosephhadad.ro

Somon cu spanac si sos de mustar Maille

Joseph Hadad
Recipe by
30 min
Timp: 20 min | Preparare: 15 min | Porții: 1 pers

Nu e un secret ca imi place cel mai mult sa gatesc peste si fructe de mare. Si sunt adeptul unei alimentatii care sa aiba la baza peste. Bun, proaspat, pregatit in sute de feluri. Iar weekend-ul e ideal pentru a gati si a incerca retete noi. Mi-as dori foarte mult ca tot mai multi sa diversifice gama de preparate de facut acasa. Sunt atat de mult retete deosebite si care se pot face chiar repede.

Va prezint astazi o reteta delicioasa, al carei secret sta in sos. Un sos la care am folosit 3 tipuri de mustar Maille.

Nu uitati de CONCURS:

PROVOCARE: Gatiti si voi una dintre retetele din cadrul campaniei si trimiteti dovada foto pe adresa luana@koon.ro, cu subiectul “Particip la concursul 7 Idei de bucatarit cu mustar Maille”.

PREMIU: O sesiune de gatit privata alaturi de mine. Pe care o vom povesti apoi pe blog + o colectie completa din toate sortimentele de mustar Maille.

Selectia o voi face chiar eu, asa ca fiti foarte seriosi in reproducerea retetei.

Ingrediente

Somon 200 gr
Smantana 200 ml
Ceapa esalot 2 buc
Spanac 2 pahare si 1/2
Ciuperci champignon 2 buc
Cimbru 1 fir
Sare
Piper negru
Mustar MAILLE boabe a l ancienne 1/2 lingurita
Mustar MAILLE Dijon clasic Mittelscharf  1/2 lingurita
Mustar MAILLE Dijonnaise 1/2 lingurita
Zeama de peste sau de legume 60 ml
Ulei de masline 2 linguri
Piper negru boabe zdrobit

Mod de preparare

Se taie somonul file, cu tot cu piele. Se crusteaza, se asezoneaza si se lasa deoparte.
Taiati ceapa Esalot in cuburi mici. Intr-o tigaie mica, incingeti o lingura de ulei de maslina si caliti ceapa pana devine transparenta.
Se adauga cimbrul si ciupercile taiate in 4. Se amesteca jumatate de minut. Adaugati si mustarul, toate cele 3 tipuri. Amestecati bine inca 10 secunde.
Se adauga 60 ml zeama peste sau legume si se lasa sa clocoteasca putin. Se adauga smantana, piperul negru zdrobit si sarea. Se lasa inca  7-8 minut la fiert, pe foc mic.
Se spala spanacul bine si se taie restul de ceapa esalot marunt. Sotati ceapa in alta tigaie mica. Adaugati baby spanac, sotati, asezonati cu sare, piper si un strop de lamaie. Sa fie aldente, crud spre fiert. Se strecoara bine. Se soteaza pestele pe ambele parti, aproximativ 1 min pe fiecare. Apoi bagati pestele la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 6 minut.

Aranjarea in farfurie
Se aseaza o forma rotunda in mijlocul unei farfurii semi-adanci. Se face pat de spanac, se scoate forma si se adauga sosul de jur imprejur. La final,  se aseaza somonul peste patul de spanac.

Acest preparat poate fi asociat foarte bine cu un pahar de vin alb demi sec. Ati putea alege din gama Riesling, sa aiba un gust putin fructat.

 

Pofta buna!

Al vostru,

Joseph H.

Un comentariu

  1. florin

    O sa caut cele trei sortimente de mustar si incerc .pare fabuloasa reteta
    .sunt un mare fan al dvs.

    Star

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5