chefjosephhadad.ro

Blog

Ce pot face 2 maini talentate la scris in bucatarie?

No Comments

Va spun eu. Le iese reteta gustoasa, dar mai ales o super poveste, scrisa cu multa emotie dupa. Am avut placerea sa o am invitata la o sesiune de #retetelacheie pe Cristina Bazavan, o jurnalista emblema foarte simpatica, care cred ca nu are nevoie de introducere. Auzisem multe despre ea, dar nu avusesem ocazia sa stam de vorba. Cred ca a fost una dintre cele mai relaxante dupa-amieze din ultima vreme. Printre povesti, am reusit sa si gatim. Ceva fin, gustos si simplu de preparat si acasa.

Va prezint astazi reteta pentru Medalion de somon aromat, un preparat semi-crud delicios, din bucataria rece.

bazavan blog006

Ingrediente pentru o portie

File de somon 90 de gr
Busuioc
Ulei de masline
Conopida
Telina americana (apio)
Cimbru
Coriandru
Pepperoncino proaspat
Sare de mare
Piper negru zdrobit
Ridichi
Icre de manciuria
Ulei de busuioc
Alune de padure
O inima de anghinare ( poate fi si la conserva)

Mod de preparare

Se ia fileul si se scoate pielita. Se ia o tigaie, in care se pune o jumatate de lingurita de ulei de masline si se pune la incalzit. Se aseaza somonul in tigaie, cate 3-5 secunde pe fiecare parte, astfel ca interiorul sa ramana semicrud. Asta e partea cea mai importanta. Se scoate de pe foc si se baga imediat intr-ul bol/oala cu apa cu gheata. Se face asta pentru a opri imediat procesul de gatit spre interiorul somonului. Se lasa in apa rece cu gheata cc. 2 minute. Se scoate si se tamponeaza cu un servetel.

bazavan blog006
Somonul se taie in 5 bucati simetrice (cc jumatate de cm grosime).

bazavan blog024
Se ia conopida si se taie in stil carpaccio. Apoi faceti la fel cu telina, ridichiile si anghinarea. Se adauga putina sare, putin piper si putin ulei de busuioc.
Se ia o farfurie mai eleganta si se aseaza 5 medalioane. Cat de creativ posibil. La aranjarea in farfurie intervine imaginatia voastra.
Decorati medalioanele cu icre de manciuria, busuioc, cimbru, coriandru si alune de padure prajite putin la cuptor, cat sa fie crocante. La final, adaugati cateva picaturi de ulei de masline si ulei de busuioc (reteta simpla pentru ulei de busuioc o gasiti aici).

Preparatul se serveste cu paine neagra toast, foarte subtire si crocanta.
Este o reteta minunata pentru o gustare usoara si foarte aromata de primavara.

Tips: Puteti asocia acest preparat cu o salata de avocado, dresata cu ulei de masline, sare, piper si lamaie.

Pofta buna!
Joseph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5