Va spun eu. Le iese reteta gustoasa, dar mai ales o super poveste, scrisa cu multa emotie dupa. Am avut placerea sa o am invitata la o sesiune de #retetelacheie pe Cristina Bazavan, o jurnalista emblema foarte simpatica, care cred ca nu are nevoie de introducere. Auzisem multe despre ea, dar nu avusesem ocazia sa stam de vorba. Cred ca a fost una dintre cele mai relaxante dupa-amieze din ultima vreme. Printre povesti, am reusit sa si gatim. Ceva fin, gustos si simplu de preparat si acasa.
Va prezint astazi reteta pentru Medalion de somon aromat, un preparat semi-crud delicios, din bucataria rece.
Ingrediente pentru o portie
File de somon 90 de gr Busuioc Ulei de masline Conopida Telina americana (apio) Cimbru Coriandru Pepperoncino proaspat Sare de mare Piper negru zdrobit Ridichi Icre de manciuria Ulei de busuioc Alune de padure O inima de anghinare ( poate fi si la conserva)
Mod de preparare
Se ia fileul si se scoate pielita. Se ia o tigaie, in care se pune o jumatate de lingurita de ulei de masline si se pune la incalzit. Se aseaza somonul in tigaie, cate 3-5 secunde pe fiecare parte, astfel ca interiorul sa ramana semicrud. Asta e partea cea mai importanta. Se scoate de pe foc si se baga imediat intr-ul bol/oala cu apa cu gheata. Se face asta pentru a opri imediat procesul de gatit spre interiorul somonului. Se lasa in apa rece cu gheata cc. 2 minute. Se scoate si se tamponeaza cu un servetel.
Somonul se taie in 5 bucati simetrice (cc jumatate de cm grosime).
Se ia conopida si se taie in stil carpaccio. Apoi faceti la fel cu telina, ridichiile si anghinarea. Se adauga putina sare, putin piper si putin ulei de busuioc. Se ia o farfurie mai eleganta si se aseaza 5 medalioane. Cat de creativ posibil. La aranjarea in farfurie intervine imaginatia voastra. Decorati medalioanele cu icre de manciuria, busuioc, cimbru, coriandru si alune de padure prajite putin la cuptor, cat sa fie crocante. La final, adaugati cateva picaturi de ulei de masline si ulei de busuioc (reteta simpla pentru ulei de busuioc o gasiti aici).
Preparatul se serveste cu paine neagra toast, foarte subtire si crocanta. Este o reteta minunata pentru o gustare usoara si foarte aromata de primavara.
Tips: Puteti asocia acest preparat cu o salata de avocado, dresata cu ulei de masline, sare, piper si lamaie.
Pofta buna! Joseph
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5