chefjosephhadad.ro

Blog

Sosuri de tahini

No Comments

Dacă aveți în casă tahini cumpărat pentru humus și vi se pare că stă degeaba în cămară, aș vrea să știți că mai sunt multe alte moduri delicioase de a-l folosi.

De exemplu, cu iaurt.

Sau un sos pe care să îl folosiți pentru legume sau chiar de întins pe lipie ori pită. Se amestecă în blender tahini cu usturoi și zeamă de lămâie, sare și pier alb. Dacă vreți să fie mai subțire, se adaugă un pic de apă rece.

Mai avem și tahini cu za’atar și susan. Baza este aceeași ca mai sus, cu apă, lămâie și usturoi, asezonat, dar se mai adaugă condimentul za’atar și susan puțin tras în tigaie. Za’atarul se amestecă în pasta de tahini și se pune în bolul de servire. Se toarnă puțin ulei de măsline și se presară cu susanul prăjit. La noi se mănâncă frecvent această combinație cu lipie sau pită. Pentru o combinație și mai complexă, deasupra se pot pune boabe de năut fiert sau pătrunjel ori coriandru tocat.

Dar tahini poate fi și un condiment bun pentru înghețată. În loc de clasicul sos de ciocolată sau frișcă, se pune peste înghețata de vanilie sos tahini luat direct din borcan, peste care, dacă vreți, puteți presăra și niște susan, alb sau negru, pentru un efect estetic mai spectaculos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5