Cand doi artisti se intalnesc sa creeze ceva impreuna, nu poate decat sa iasa ceva foarte bun. Mirela Vescan a gatit alaturi de Chef Hadad un delicios piept de rata glazurat cu piure de cartofi si ierburi aromatice. Un deliciu de incercat, nu de povestit.
Piept de rata glazurat
Ingrediente
– piept de rata 1 buc ( 160-180 gr) – mure 2 buc – zmeura 2 buc – coacaze 4-5 buc – gutui confiate in sirop de sfecla rosie 4-5 buc – sare – piper negru zdrobit – piure de cartofi – ierburi aromatice pentru decor – sos fructe de padure – unt – lapte – glazura pentru rata ( miere, ierburi aromatice, Nucșoara si anason) – flori comestibile – sos rata ( oase de rata, legume , pasta de tomate, vin rosu, ierburi , apa si se lasa la redus )
Mod de preparare sos de rata
Sosul se prepara cu o zi inainte. Se pun oasele de rata la cuptor cu sare, piper si legume radacinoase. Se scot si se mai tra pe foc jumatate de ora, apoi se adauga apa, bulion, vin rosu, foi de dafin, ierburi aromatice si se lasa la fiert 7 – 8 ore. Trebuie sa iasa un sos gros.
Mod de preparare piept de rata
Se condimenteaza pieptul de rata cu sare si piper, dupa care se aseaza pe partea cu pielea in tigaia incalzita inainte. Se scoate din tigaie si, cu ajutorul unei pensule, glazuram toata partea cu piele si apoi bagam la cuptor, la 180 de grade, timp de 7-8 minute. Piureul de cartofi, pregatit deja, se incalzeste putin si se adauga unt si lapte. Amestecam pana devine pufos. La montarea farfuriei va folositi imaginatia, insa eu va recomand sa fie cat mai aerisita. Se aseaza mai intai piureul, in 4 locuri, in forma de gnocchi. Peste fiecare insula de piure se aseaza o bucata de piept de rata. Se decoreaza totul cu fructe de padure, gutui insiropate, panselute si ierburi aromatice.
Acest preparat poate fi alegerea perfecta pentru o un pranz delicios sau o cina romantica.
Pofta buna! Joseph H.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5