chefjosephhadad.ro

Blog

Nucile și semințele pline de nutrienții

No Comments

Sunt așa de mici și totuși atât de pline de nutrienți, încât nu există regim alimentar care să nu le recomande în diverse forme. Și vorbim aici nu doar de diversele tipuri de nuci, ci și tot felul de semințe care adesea sunt folosite mai curând pe post de condimente. De fapt, semințele și nucile reprezintă germenele vieții acelei plante, așa că înmagazinează toată informația prețioasă a ei.

Pentru o păstrare cât mai bună, mai ales a nucilor (și aici mă refer la toată gama de fructe uscate), care sunt plină de uleiuri, eu recomand ținerea lor în congelator. De asemenea, recomand cumpărarea în cantități mici, atât cât ai nevoie, pentru a nu le uita prin cămară săptămâni sau chiar luni. Pe cât posibil, căutați să luați fructele uscate în coajă pentru că se păstrează mai mult timp decât cele deja decojite. Dacă nu le țineți în congelator, atunci aveți grijă să le puneți într-un vas închis ermetic și preferabil într-un loc întunecos și aerisit.

După cum ziceam, în mâncăruri nucile și semințele trebuiesc tratate ca pe un condiment, deci integrate în rețetă alături de condimente.

Veți găsi de asemenea rețete în care se impune folosirea de făină din diverse nuci, cel mai adesea fiind menționată făina de migdale. Toate aceste se găsesc în magazine naturiste sau hypermarketuri, însă dacă nu găsiți, puteți să vă faceți singuri făina. Este nevoie de doar de un robot de bucătărie ceva mai performant sau de o râșniță de cafea/ condimente. Trebuie să știți, însă, că nu va ieși o făină foarte fină. Dacă vreți așa ceva, există și mici mori pentru uzul domestic, folosite adesea de pasionații de pâine, care doresc să își pregătească pâinea chiar de la zero. Prin procesarea în robot a nucilor cu conținut bogat de uleiuri, precum arahidele, veți obține unt, exact precum untul de arahide din magazin, doar că mult mai natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5