Primăvara este o desfătare pentru iubitorii de legume și verdețuri, iar eu sunt unul dintre ei. Pur și simplu mă încântă când tarabele piețelor se umplu de mormane de frunze proaspete și crocante. Și poți face așa de multe cu ele! Ca să nu mai spun că în perioada aceasta în România este și Marele Post, așa că folosirea lor este cu atât mai binevenită în farfurii.
Sigur că verdețurile proaspete sunt cele mai bune, dar paleta de rețete pe baza lor este foarte variată, așa că puteți să le folosiți și blanșate. Evident că tehnica obișnuită de a le arunca pentru un minut în apă fierbinte este foarte bună, dar mai ales cu frunzele mai tinere, mai delicate, se poate folosi o altă tehnică. Le puneți, după ce le-ați spălat, într-o strecurătoare și turnați deasupra apă fierbinte (înfierbântată fie pe aragaz, fie în fierbător). Apoi, la fel ca în tehnica clasică, le puneți în apă cu gheață, pentru a-și păstra culoarea. Iar după ce le scurgeți bine, pot fi păstrate într-o caserolă închisă, în frigider, până la patru zile. De aici, ele pot fi folosite ca atare, eventual sotate, adăugate în risotto, tocănițe, omlete și orice rețetă vă trece prin minte.
Și să nu uităm de frunzele pe care de multe ori le aruncați. Frunzele de la ridichi, de exemplu, sunt excelente în salate, deși de cele mai multe ori ele ajung în coșul de gunoi. La fel și frunzele de sfeclă sau de morcov. Chiar și frunzele de la conopidă pot fi sotate sau blanșate pentru a fi adăugate în mâncăruri.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5