chefjosephhadad.ro

Blog

Mace Express

No Comments

Am deschis cel mai nou restaurant al meu într-o perioadă complicată pentru restaurante, iar odată cu venirea frigului, terasa, deși încă funcțională, nu prea mai este locul în care să te bucuri confortabil de o mâncare de suflet. Așa că m-am gândit să vin eu în casele oamenilor cu mâncarea marocană pe care o servesc aici. Și dacă un tajine este mai greu de livrat proaspăt și gustos acum, selecția de pite umplute pe care am pregătit-o pentru pachetul Mace express este exact ce trebuie pentru o masă acasă marca Hadad.

Rețeta de pită este una patentată de mine, pe care o facem la noi în restaurant. Iar apoi aceasta se umple cu patru tipuri de umpluturi.

Sandvișul vegetarian este făcut cu vânătă, tahini, castraveți proaspeți și murați, roșii, ou, pătrunjel și sos de mango picant.

Pita cu pui este un fel de mix Jerusalem făcut din pulpă de pui dezosată, gătită la tigaie cu ceapă, pătrunjel și condimente ras-el-hanout, pusă în sandviș împreună cu tahini verde (tahini cu pătrnjel), murături și salată de morcovi cu roșii.

Pentru falafel, am ales să fac chiftele de linte, nu cele clasice de năut. Acestea sunt servite cu varză murată, castraveți murați, roșii, și castraveți proaspeți, plus tahini normal.

Ultima dintre pitele din cutia Mace Express este umplută cu kofta marocană gătită la grătar, făcută din ceafă de vită, asezonată cu iaurt și salată de roșii și castraveți.

Alături de acestea mai sunt puse trei sosuri: de mango picant, iaurt cu harissa dulce și tahini.

Aceasta este combinația clasică pentru cutie, dar pentru vegetarieni, pot să o pregătesc și doar cu pitele fără carne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5