chefjosephhadad.ro

Blog

Greșelile bucătarilor amatori

No Comments

Orice bucătar profesionist trece printr-o școală, fie ea teoretică, fie direct la locul de muncă, unde are ocazia să învețe de la cei cu mai multă experiență și să greșească până când ajunge să fie și el un expert. Bucătarii de acasă, însă, învață fie din familie, fie de pe net, mânați de pasiune. Dar volumul de gătit nu se compară cu cel dintr-un restaurant, așa că experiența se adună mai greu și greșelile sunt mai dese. Totuși, unele dintre ele pot fi ocolite mai ușor decât altele. Iată câteva exemple.

Ingredientele

Ingredientele ieftine și de proastă calitate pot ruina gustul și textura finală a preparatului. Dar, să ne înțelegem, nu afirm că ar trebui să folosiți numai ingrediente scumpe. Puteți găti mai rar mâncăruri ce au la bază ingrediente scumpe, cum ar fi, de exemplu, o friptură bună și fragedă de vită și mai des preparate delicioase făcute din ingrediente ieftine, dar de calitate, economisind astfel pentru dățile în care alegeți preparate scumpe. Legumele, de exemplu, cele din piață, luate de la țărani, în sezonul lor, sunt accesibile și de calitate. Semipreparatele, însă, despre care aveți impresia că vă ușurează munca, sunt făcute și din ingrediente slabe și au și tot felul de aditivi, care să ajute la menținerea unui cost mic, dar cu prețul mare al gustului și calității produsului final.

Nerespectarea rețetei

Într-adevăr, în cazul mâncărurilor gătite, spre deosebire de deserturi, este loc și de adaptări ale rețetei, însă aceste adaptări se pot întâmpla atunci când ai suficientă experiență și simț al gustului. Creatorul rețetei a ajuns la acea formulă prin încercări repetate, iar faptul că alegeți o altă parte de carne, de exemplu, decât cea specificată, poate schimba complet rezultatul final.

Experimentarea cu tehnici avansate

Nu zice nimeni că nu trebuie să experimentați, altfel cum ați vrea să evoluați? Însă zic să nu încercați tehnici noi atunci când sunteți sub presiunea pregătirii unei mese pentru musafiri. Experimentele se fac în tihnă și asumate, iar uneori tehnicile folosite în restaurante sunt bazate pe tehnologii avansate și ele, greu accesibile pentru o bucătărie de acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5