Prima impresie este cea care conteaza in orice situatia cu care ne intalnim zilnic, fie ca este vorba de serviciu, cunoasterea unor noi parteneri de munca, prezentarea unor persoane de catre un prieten sau, de ce nu, pranzul sau cina pe care alegem sa le servim in oras. Intreg conceptul de fine dining are 3 elemente principale: atmosfera, servire si preparate, iar vorbind de preparate, elementul central, acestea trebuie sa fie perfecte. Gust, miros, aspect.
Aspectul unui preparat este cel care ni se prezinta in primul moment. Atunci cand suntem serviti, ochi sunt cei care se concentreaza pe farfurie, pe aranjare, pe culori, texturi, geometrie, potrivire si isi creeaza, in cateva secunde, o decizie: imi place sau nu. Expresia “a manca cu ochii” n-a fost niciodata mai valabila decat in cazul unui preparat gourmet pe care il savurezi din priviri, inainte de a lua tacamurile pentru a continua experienta culinara.
Iar pentru ca acest atribut atat de important sa fie indeplinit cu brio, eu acord o atentie extraodinara aranjarii in farfurie a preparatelor: gandesc idei noi, desenez aproape zilnic, experimentez, citesc si ma sfatuiesc cu echipa mea pentru ca imi doresc ca totul sa iasa perfect. Astazi m-am gandit sa va dau cateva exemple de food plating si cum prefer sa scot si sa prezint preparatele clientilor.
Turn – prezentare pe verticala – unul dintre preferatele mele, o inovatie care mereu surprinde
Forme geometrice – centrul va capta mereu atentia
Culori contrastante – efect garantat
Primavara in farfurie – combinatie de culori vibrante
Insula singuratica – 1 punct de focus
Poveste magica – o lume intreaga intr-o farfurie
Linii drepte – zen gastronomic
Trinitate in farfurie – calmul dat de 3 puncte de atentie
Care dintre aceste aranjari va place cel mai mult?
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5