chefjosephhadad.ro

Blog

Cocktailuri calde pentru seri reci

No Comments

Se pare că a venit iarna cu adevărat și serile geroase merită încălzite cu ceva bun. M-am sfătuit cu colegii mei din bar și am zis să vă dau câteva idei de băuturi calde, în afară de vinul și țuica fierte, care să vă înfrumusețeze nopțile mohorâte, fie că alegeți să vă bucurați de ele în oraș sau acasă, cu cei dragi.

O băutură favorită a acestui sezon este Irish Coffee, cafeaua irlandeză făcută cu un adaos de 30 ml de whiskey pentru fiecare ceașcă de cafea. În plus, zahărul și frișca pusă deasupra vin să definitiveze această licoare puternică.

Ceva mai dulce este ciocolata albă caldă cu Bailey’s. La o cană mare de ciocolată albă caldă se adaugă 45 ml de lichior Bailey’s și puteți definitiva băutura cu sos de caramel sau biscuiți zdrobiți și presărați deasupra.

Chai latte este o versiune modernă a ceaiului indian plin de mirodenii. Puteți găsi mixuri de chai latte de-a gata sau puteți să vi-l faceți singuri. Iar când spun de mixuri, da, sunt și variantele la plic, ce conțin deja ceai și lapte, însă nu la acestea mă refeream, ci la mixul de condimente specifice, pe care le puteți lua din magazinele de specialitate fizice sau online, care, la fel ca pudra de curry sau ras-el-hanout, nu sunt altceva decât mirodenii pulbere, amestecate pentru a obține gustul dorit. Puneți condimentele într-un săculeț de ceai împreună cu frunzele de ceai negru și lăsați-le la infuzat. Adăugați lapte de vacă sau vegetal, zahăr sau poate lapte condensat și lichior de cafea. Completați cu frișcă deasupra și presărați scorțișoară pulbere.

La fel cum avem vin fiert, avem și cidru fiert. Puneți pe foc o cratiță cu cidru și câteva felii de citrice și bețișoare de scorțișoară. După ce a dat în clocot, opriți focul, adăugați miere și rom. La 2 căni de cidru, turnați jumătate de cană de rom, iar mierea este după gust.

Și tot cu rom putem face o ciocolată caldă albă cu cocos. Pregătiți ciocolata cu lapte de cocos în loc de lapte normal, adăugați fulgi de cocos pe care i-ați tras puțin la tigaie pe uscat înainte, pentru a le elibera aroma, și câte 30 ml de rom pentru fiecare cană de ciocolată caldă. La final garnisiți cu frișcă și fulgi de cocos prăjiți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5