Deși nu este cel mai ieftin ingredient, creveții apar adesea în meniurile restaurantelor și mulți din bucătarii de acasă se tem să îi folosească, mai ales dacă îi găsesc de cumpărat cruzi. Pentru că cel mai adesea ceea ce găsim în supermarketuri sunt creveți prefierți și congelați. Dar dacă aveți ocazia să luați creveți proaspeți, nu dați înapoi, pentru că se pot face atât de multe rețete simple și delicioase cu ei.
Carnea creveților este una foarte delicată și se gătește repede, așa că nu îi lăsați prea mult pe foc.
O să vă arăt acum câteva rețete rapide și gustoase, pe care puteți să le faceți oricând acasă.
Ciuperci umplute cu creveți
Creveții proaspeți se toacă și se amestecă cu piciorușele ciupercilor, parmezan ras și brânză cu mucegai albastru. Se asezonează cu piper și se lasă puțin. Ciupercile curățate se umplu cu vârf cu compoziția de creveți. Se pune într-o cratiță apă cu smântână, vin alb, zeamă de lămâie și usturoi. Se dă un clocot și se așază ciupercile în sos și se acoperă. Se lasă 5-6 minute la foc. Când sunt gata se presară cu roșii proaspete tocate.
Creveți cu legume
Pentru acest fel, pe care îl găsiți și în meniul restaurantului meu, Caju, aveți nevoie de creveți întregi, broccoli, țelină apio și sparanghel. Țelinei i se îndepărtează firele ațoase de la exterior și se blanșează. Se blanșează și broccoliul și sparanghelul. Separat încălzesc câteva linguri de supă de bază de pui în care pun unt, pătrunjel, usturoi și pun în acest sos creveții, legumele și roșii cherry tăiate pe jumate. Las totul câteva minute la foc puternic. La sfârșit stropesc cu ulei de măsline și iese un fel minunat. Ca să vă dau și cantități, la 150 ml de supă, pun 50 g unt, 5 creveți, 2 fire de sparanghel, 2-3 segmente de apio și 2-3 inflorescențe de broccoli.
Carpacio de creveți
Crevetele proaspăt se taie pe jumate longitudinal și se așază pe tocător. Se pune deasupra folie alimentară și se bate cu ciocanul de șnițele. Se pune pe fundul farfuriei puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper. Se așază crevetele bătut deasupra și se repetă asezonarea. Peste se pune un cuib de salată asortată. De aici, putem să ne jucăm. Peste salată putem pune cubulețe de pepene roșu, de mango sau de piersică.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5