chefjosephhadad.ro

Blog

Salată de rață confiată cu muștar Maille

No Comments

Cei care mă urmăresc știu bine afinitatea mea pentru ingredientele de cea mai bună calitate, cu atât mai mult dacă e vorba de cele pe care le folosesc de zi cu zi. La fel îmi aleg și parteneriatele, doar cu branduri testate, potrivite cu filosofia mea legată de gastronomie și doar pe termen lung. Este și cazul colaborării cu celebrul brand de muștaruri Maille, cu care am pornit alături de mai bine de 4 ani. Am pregătit o nouă serie de rețete cu muștarurile lor, ca să vă folosească drept inspirație în propria bucătărie. Muștarul este un ingredient fantastic, fiind unul dintre cele mai cunoscute condimente la nivel mondial, considerat drept “condimentul națiunilor.”Vă las aici o rețetă cu stil, așa cum îmi place mie, elegantă și foarte bine echilibrată.

Salată de rață confiată cu sos de muștar Maille

Ingrediente marinata rață confiată

  • pulpe de rață
  • 1 si ½ l grăsime de rata/gâscă sau ulei de floarea soarelui
  • 5 foi de dafin
  • 7 – 8 boabe de piper negru
  • 4-5 enibahar
  • ¼ usturoi cu coajă (dinți tăiați pe jumătate)
  • rozmarin
  • 3 frunze de cimbru
  • 1 buc. de anason
  • ½ coajă de portocală rasă (doar partea portocalie)
  • ½ coajă de lămâi rasă (doar partea galbenă)
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Se topește grăsimea până se face ca un ulei. Se adaugă toate mirodeniile.Se amestecă foarte bine și se adaugă puțină sare. Se pun și pulpele de rață și se lasă la foc foarte mic fără să dea în clocot. Să nu depășească 50 de grade.Peste 3 ore se verifică cu scobitoarea. Se lasă 4 ore pe foc. Se scoate apoi și se lasă la răcit în oală. Cand grăsimea s-a făcut albă se scoate și se bagă la frigider.

Ingrediente salată de rață

  • 1/2 Mango
  • 5-6 frunze de andive
  • 1/2 dinți de usturoi
  • 1 lingură muștar Maille dijon
  • 1 lingură muștar Maille dijon boabe
  • 1/2 lingură muștar Maille cu miere
  • 1 portocală
  • 1 si 1/2 aceto balsamic
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Se scoate pulpa de rață, se curăță bine de grasime și se îndepărtează pielea. Cu mâna se scoate toată carnea de pe os (ATENȚIE! Să nu rămână zgârciuri). Se toacă julien cu cuțitul, foarte fin. Se pune toată carnea într-un bol. Se iau andivele și setaie julien. Se adaugă în rață. Se taie mango în cuburi, puțin mai mare ca brenoise, și se adaugă. Sos de salatăToate ingredientele de la marinată se pun împreună, se strecoară zeama de portocale și se amestecă totul în blender până iese un sos fin. Se poate adăuga piper negru zdrobit dacă se vrea mai picant. Montare în farfurieDupă ce sosul e gata, se adaugă rața cu legume și se amestecă bine, până se aerisește. Se ia o formă, se pune în mijlocul farfuriei și se umple cu salata de rață. Se presează puțin cu o linguriță să se scoată forma. Se decorează cu salata frisse, flori comestibile și cu afine proaspete.

Poftă bună!

Al vostru,

Joseph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5