Cei care mă urmăresc știu bine afinitatea mea pentru ingredientele de cea mai bună calitate, cu atât mai mult dacă e vorba de cele pe care le folosesc de zi cu zi. La fel îmi aleg și parteneriatele, doar cu branduri testate, potrivite cu filosofia mea legată de gastronomie și doar pe termen lung. Este și cazul colaborării cu celebrul brand de muștaruri Maille, cu care am pornit alături de mai bine de 4 ani. Am pregătit o nouă serie de rețete cu muștarurile lor, ca să vă folosească drept inspirație în propria bucătărie. Muștarul este un ingredient fantastic, fiind unul dintre cele mai cunoscute condimente la nivel mondial, considerat drept “condimentul națiunilor.”Vă las aici o rețetă cu stil, așa cum îmi place mie, elegantă și foarte bine echilibrată.
Salată de rață confiată cu sos de muștar Maille
Ingrediente marinata rață confiată
Mod de preparare
Se topește grăsimea până se face ca un ulei. Se adaugă toate mirodeniile.Se amestecă foarte bine și se adaugă puțină sare. Se pun și pulpele de rață și se lasă la foc foarte mic fără să dea în clocot. Să nu depășească 50 de grade.Peste 3 ore se verifică cu scobitoarea. Se lasă 4 ore pe foc. Se scoate apoi și se lasă la răcit în oală. Cand grăsimea s-a făcut albă se scoate și se bagă la frigider.
Ingrediente salată de rață
Se scoate pulpa de rață, se curăță bine de grasime și se îndepărtează pielea. Cu mâna se scoate toată carnea de pe os (ATENȚIE! Să nu rămână zgârciuri). Se toacă julien cu cuțitul, foarte fin. Se pune toată carnea într-un bol. Se iau andivele și setaie julien. Se adaugă în rață. Se taie mango în cuburi, puțin mai mare ca brenoise, și se adaugă. Sos de salatăToate ingredientele de la marinată se pun împreună, se strecoară zeama de portocale și se amestecă totul în blender până iese un sos fin. Se poate adăuga piper negru zdrobit dacă se vrea mai picant. Montare în farfurieDupă ce sosul e gata, se adaugă rața cu legume și se amestecă bine, până se aerisește. Se ia o formă, se pune în mijlocul farfuriei și se umple cu salata de rață. Se presează puțin cu o linguriță să se scoată forma. Se decorează cu salata frisse, flori comestibile și cu afine proaspete.
Poftă bună!
Al vostru,
Joseph
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5