chefjosephhadad.ro

Blog

Rețeta mea preferată cu roșii

No Comments

Este sezonul roșiilor, fără nicio îndoială! Și ce bine că este așa pentru că mie îmi place foarte mult să le gătesc și le mănânc. Roșiile sunt atât de versatile că pot fi transformate în orice mâncare folosind condimentele potrivite.

Acum îmi plac foarte mult, pe lângă roșiile-roșii, și cele colorate galbene, portocalii și chiar mov. Am găsit și niște producători români, iar rezultatul muncii lor este spectaculos. Roșiile colorate nu sunt la fel de zemoase ca cele obișnuite, dar sunt parfumate și cărnoase și lasă în mâncare niște arome de te-mbată.

Îmi place să merg în piață și să aleg eu roșiile. În primul rând le aleg pe cele românești, pentru că nicăieri pe pământ nu sunt la fel de bune. Vă spune asta cineva care s-a plimbat peste tot. Roșiile din România sunt și zemoase, și cărnoase și parfumate. Au toate calitățile pe care o roșie ar trebui să le aibă! Mă uit să nu aibă coaja foarte lucioasă. De fapt, ar trebui să fie aproape mată ca să fim siguri că este de calitate. Nu vreau să aibă forma perfectă. Le caut pe cele care nu sunt uniforme și care au pedunculul (zona de unde se prind de vrej) mai mare și mai închisă la culoare.

Pentru mine roșiile pot fi baza oricărui tip de mâncare de la salate la supe. Tăiate în felii subțiri pot fi baza unui carpaccio, pot fi puse pe grătar cu rozmarin, usturoi, cimbru și ulei de măsline.

roșii

Totuși, am o rețetă preferată. Mai întâi dau prin răzătoare o roșie românească, cărnoasă și zemoasă și amestec sucul cu sare, piper, ulei de măsline Terra Creta, zeama de la o limetă, puțin coriandru proaspăt și scorțișoară. Amestec bine și pun totul într-o farfurie adâncă. Deasupra pun roșii și obișnuite și colorate tăiate în patru sau șase, în funcție de cât de mari sunt. Adaug și doi ardei iuți galbeni, tăiați pe lungime, mai stropesc cu puțin ulei de măsline, adaug două-trei frunze de busuioc, un fir de cimbru și zeama de la o lămâie și am o gustare răcoritoare și hrănitoare. Este tot ce avem nevoie vara!

Pentru salate este perfect dacă dați prin răzătoare o parte din roșii pentru că la final veți avea o variantă mai ușoară de supă. Puteți pune și semințele de la o păstaie de vanilie, pentru că nu trebuie să uităm că roșia, în plin sezon, este un fruct.

Roșiile ne permit să ne punem imaginația la contribuție, sunt pline de vitamine și minerale. Să profităm cât mai mult de ele!

 

Al vostru,

Joseph

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5