Probabil v-ați obișnuit să găsiți la mine rețete mai inedite sau cu ingrediente prea puțin folosite, dar care sunt excelente în opinia mea. Am fost provocat din nou de către prietenii de la Maille, să gătesc o rețetă altfel, dar cu touch-ul meu personal.
Am ales de această dată să pun în “scenă” inimioarele de curcan, care reprezintă o sursă de proteine cu un aport nutrițional foarte bun. Totodată, sunt perfecte pentru sezonul de iarnă, iar condimentele dau o notă aparte.
Ingrediente
8 buc inimioare de curcan curățate foarte bine1 linguriță de Muștar Maille cu miere1 linguriță de Muștar Dijon boabe fin1/2 ceapă albă sau roșie2 cătei de usturoiCâteva migdale crocante2 roșii decojiteChimionCurcumaNucșoaraPătrunjelSarePiper2 linguri ulei de măsline
Mod de preparareTurnați ulei în tigaie sau cratiță. Tăiați ceapa fâșii și usturoiul în 4, apoi puneți la călit, până se caramelizează.Inimile de curcan se lasă cu 30 de minute înainte în apă rece și sare. Apoi le spaălați bine și le strecurați.Le adăugați în cratiță și lăsați până se sotează. Adăugați și roșiile tocate cuburi mari și amestecați bine.Puneți toate ingredientele și amestecați bine. Turnați 300 ml de stoc de pui sau apă. Asezonați cu sare și piper. Lăsați la foc mediu 30 minute, cu capac. Se poate servi cu orez alb, cous cous sau mămăligă. La final, puneți câteva migdale crocante și un zdrob de ulei de masline. Se poate decora cu diverse frunze. Puteți opta pentru muguri de pin în loc de migdale, trași puțin în tigaie.
Vă urez poftă bună!
Al vostru,
Joseph
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5