chefjosephhadad.ro

Blog

Inimioare de curcan în stil marocan cu sos de muștar Maille

No Comments

Probabil v-ați obișnuit să găsiți la mine rețete mai inedite sau cu ingrediente prea puțin folosite, dar care sunt excelente în opinia mea. Am fost provocat din nou de către prietenii de la Maille, să gătesc o rețetă altfel, dar cu touch-ul meu personal.

Am ales de această dată să pun în “scenă” inimioarele de curcan, care reprezintă o sursă de proteine cu un aport nutrițional foarte bun. Totodată, sunt perfecte pentru sezonul de iarnă, iar condimentele dau o notă aparte.

Ingrediente

8 buc inimioare de curcan curățate foarte bine
1 linguriță de Muștar Maille cu miere
1 linguriță de Muștar Dijon boabe fin
1/2 ceapă albă sau roșie
2 cătei de usturoi
Câteva migdale crocante
2 roșii decojite
Chimion
Curcuma
Nucșoara
Pătrunjel
Sare
Piper
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare
Turnați ulei în tigaie sau cratiță. Tăiați ceapa fâșii și usturoiul în 4, apoi puneți la călit, până se caramelizează.
Inimile de curcan se lasă cu 30 de minute înainte în apă rece și sare. Apoi le spaălați bine și le strecurați.
Le adăugați în cratiță și lăsați până se sotează. Adăugați și roșiile tocate cuburi mari și amestecați bine.
Puneți toate ingredientele și amestecați bine. Turnați 300 ml de stoc de pui sau apă. Asezonați cu sare și piper. Lăsați la foc mediu 30 minute, cu capac. Se poate servi cu orez alb, cous cous sau mămăligă. La final, puneți câteva migdale crocante și un zdrob de ulei de masline. Se poate decora cu diverse frunze.  Puteți opta pentru muguri de pin în loc de migdale, trași puțin în tigaie.

Vă urez poftă bună!

Al vostru,

Joseph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5