chefjosephhadad.ro

Blog

3 rețete cu halloumi

No Comments

Poate că vacanțele se apropie de sfârșit. Dar asta nu înseamnă că este momentul să ne întristăm, ci să ne bucurăm de confortul casei și să gătim rețete care ne-au inspirat din călătoriile de peste vară. Iar Grecia este o destinația foarte iubită de români, cu o mâncare delicioasă și combinații rapide de ingrediente simple. Iar unul din ele este brânza halloumi.

Halloumi-ul se prepară cel mai bine la grătar, dar de la o simplă brânză rumenită putem ajunge la combinații minunate.

Andive umplute

Se pune brânza pe grătar și se taie cubulețe. La fel și roșiile. Se amestecă împreună și cu pătrunjel și coriandru tocat și se asezonează cu sare și piper. Se desfac frunzele de andivă și se blanșează, apoi se transferă în apă rece. Se șterg andivele și se pune câte o lingură generoasă de umplutură în foile de andivă, pentru a se închide apoi cu încă o foaie. „Sandvișul” de andive umplute se dă prin făină, ou și pesmet panko și apoi se prăjesc.

Pentru a fi mai ușor de manevrat, este bine să lăsați andivele umplute câteva ore la rece înainte de a le trece prin pane, dar dacă nu aveți timp, nu e obligatoriu. Pentru un pane mai gustos puteți pune în panko fulgi de cocoș, semințe de mac sau susan sau chiar toate împreună.

După ce s-au prăjit, le lăsați un pic la răcit și le tăiați. Puteți să le serviți cu sos de iaurt aromatizat cu zataar și ulei de măsline.

Aperitiv cu piept de rață și portocale

Începem tot cu halloumi la grătar, uns puțin cu ulei de măsline. Deasupra se așază felii de piept de rață afumat și se dă la cuptor. Separat facem niște sos de portocale. Se pune la fiert sucul de portocale cu puțin zahăr sau miere, cu mentă, rozmarin și se lasă să scadă până se îngroașă un pic. Se pune sosul în farfurie și deasupra se așază brânza cu pieptul scoase din cuptor. Se stropește cu puțin ulei de măsline și iese un aperitiv cald delicios.

Rulou de pește cu halloumi

Lupul de mare filetat se lasă la marinat 3 ore cu cu ulei de măsline, sare, piper, vin alb, cimbru, rozmarin și un pic de usturoi. Halloumi se pune la grătar ca să prindă un pic de gust afumat, apoi se taie batoane. Peste fileul de pește se rade coajă de portocale și lămâi și se așază batonul de halloumi și curmale fără sâmburi și se rulează. Se pune o frigăruie prin rulou, care să îl țină legat și se dă la grătar.

Separat se face o vinegretă din ulei de măsline, zeamă de lămâie și ierburi aromatice, în care se adaugă ceapă tocată fin, capere și puțin anșoa. Pentru un gust mai fresh puteți folosi și ceapă verde. Este o combinație delicioasă de pește cu halloumi și curmale și totul stropit cu acest sos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5