chefjosephhadad.ro

Blog

Cum să comandați un burger la restaurant

No Comments

Burgerii au devenit atât de populari în ultimii ani, încât aproape că nu mai există local care să nu aibă cel puțin unul în meniu, de la tonetele de pe stradă la bistrouri și până la restaurante fine dining. Până și eu am la Caju un hamburger în meniu pentru că este atât de apreciat!

Uneori, burgerul este cea mai la îndemână opțiune. Se face repede, te satură și știi în general cam ce primești (nu este vreun fel de mâncare complicat, pe care nu știi de unde să îl apuci). Dar tocmai pentru că este așa de simplu, poți uneori să nu beneficiezi de cea mai bună experiență a unui burger și tocmai despre asta vreau să vă vorbesc acum: despre greșelile care pot strica o masă perfectă și gustoasă pe bază de burger.

În primul rând, nu vă rezumați la hamburgeri. Este o întreagă varietate de posibilități, de la pui la pește, de la halloumi la burgeri vegani, așa că lăsați-vă inspirați de meniu și descoperiți și noi umpluturi pentru chiflele pufoase.

De regulă, combinația ingredientelor dintr-un burger a fost gândită cu multă atenție de către chef, mai ales dacă vorbim de restaurante fancy sau bistro-uri dedicate. Așa că modificarea prea mult a unei rețete nu este nici pe placul bucătăriei, nici în avantajul vostru. Bineînțeles că puteți exclude ceapa crudă, de exemplu, dacă sunteți la o întâlnire, sau oricare alt element pentru care aveți vreo intoleranță, însă nu schimbați prea mult rețeta din meniu. Ceea ce puteți face, însă, este să cereți sosuri extra, cu care să mai garnisiți burgerul după pofta inimii.

Dacă vorbim de un hamburger, atunci este musai să comunicați ospătarului cum vă place să fie făcută carnea, la fel ca în cazul unei fripturi, pentru că e posibil ca o chiftea rozalie să nu vă pară prea apetisantă sau, din contră, dacă este prea bine făcută, să vi se pară fadă.

Și nu în ultimul rând, fiți atenți la preț. Evident că prin lume sunt hamburgeri record, cu prețuri și de mii de euro, cu cine știe ce caviar și foiță de aur, dar până la urmă în cele mai multe cazuri, un burger este doar un burger, așa că fiți atenți la prețul din meniu și comparați-l cu celelalte preparate. Un burger nu este un fel de mâncare foarte costisitor, așa că nu ar trebui să dați pe el cât pe un antricot de vită, dar nici cât pe o porție de cartofi prăjiți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5