Nu vreau să vă convertesc la vegetarianism, însă parcă uneori este bine să mai renunțăm la mâncărurile bogate în carne, măcar pentru două-trei zile pe săptămână. Mai ales acum, când este vară și vrem mese mai ușoare. Dar asta nu înseamnă să renunțăm și la nutrienții esențiali, precum sunt proteinele.
Așa că m-am gândit să vă fac o listă scurtă cu cele mai importante surse de proteină vegetală, pe care poate că nici nu le bănuiați. Evident că știați de soia, năut și linte, dar ce ați zice dacă vă spun că și cartofii sau varza kale intră în această categorie?
Dar să le luăm pe rând.
Kale
Un bol mic de kale gătită conține cam trei grame de proteine, adică un pic mai mult decât alte frunze verde închis, cum ar fi spanacul. În plus, este plină de minerale și vitamine și poate fi folosită atât proaspătă, cât și gătită.
Cartofii
Cercetări recente au descoperit că în cartofi există proteine importante care ajută la dezvoltarea musculară, mai ales în cazul femeilor. Dar cei mai bogați în proteine sunt cei din soiul russet, care conține o cantitate dublă față de celelalte soiuri.
Spirulina
Această algă verde sau albastră este bogată nu doar în proteine, dar și în fier și vitamine, iar două linguri de pulbere de spirulină conțin 8 grame de proteine. Puteți să o amestecați în smoothie-uri și shake-uri, dar și în băuturi calde, precum un latte ori în salate.
Semințele de floarea soarelui
Semințele sunt ușor de adăugat în diverse mâncăruri, iar cele de floarea soarelui sunt o soluție bună pentru aportul de proteine pentru că au 29 de grame din acest nutrient pentru un bol mic.
Quinoa
Aceste semințe, pentru că nu este de fapt o cereală, conține cam 8 grame de proteine pentru un bol mic, alături de fibre, fier și magneziu, fiind și un aliment preferat de cei cu intoleranță la gluten. Înlocuiți pastele sau orezul cu qinoua și veți obține peparate la fel de bune.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5