Dragi prieteni, pentru ocazii speciale sau zile de sarbatoare, duminici in familie sau cu musafiri, un platou cu branzeturi poate fi o idee foarte buna, atat ca gustare, cat si ca desert. Fructele si branzeturile isi gasesc fani la toate varstele, sunt foarte sanatoase, gusturile de diferite feluri si texturile invita la adevarate calatorii culinare si, fara indoiala, merg bine cu povesti de prietenie sau amintiri de familie. Haideti sa vedem cum e bine sa il pregatiti!
Timp necesar: 20 min, 2 portii, dificultate: usor
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cel mai important pas al pregatirii sunt cumparaturile. La Mega Image, prietenii mei de nadejde, gasiti branzeturi de toate felurile si fructe exotice care sa va ajute sa creati un platou spectaculos. Conteaza si pe ce anume asezati toate acestea. O placa de gresie neagra este ideala.
Incepeti sa compuneti platoul din coltul cel mai indepartat, cu fructe inalte, pentru a se crea un ritm. Intai se taie in doua si se curata un ananas, in care se pot fixa, cu o tepusa de lemn, un ciorchine de struguri. In jurul lui, ca dintr-un corn al abundentei, vin alte fructe: physalis sunt niste fructe mici, portocalii, care au niste frunze deosebite; pitaya sau dragon fruit este extraordinar pentru un astfel de platou, culoare lui roz atragand toate privirile; fructele de padure merg foarte bine cu branzeturi frantuzesti. E recomandat sa desfaceti sau sa taiati o parte din fructe, pentru ca cel sau cea care va manca, sa le vada interiorul.
O parte din branzeturi sunt mai bine pusa in valoare daca sunt prezentate in bucati mari, altele taiate felii sau cubulete. Dupa ce e gata, lasati platoul la 15-18 grade Celsius pana la momentul servirii.
Pofta buna!
*platou pregatit pentru revista Mega Image, prietenii mei de nadejde.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5