chefjosephhadad.ro

Blog

Cu siguranța alimentară nu este de glumit

No Comments

Regulile din restaurante sunt foarte stricte în ceea ce privește siguranța alimentară. Și mă bucur că este așa, pentru că cu astfel de subiecte nu este de glumit. Dacă în restaurant suntem responsabili de sănătatea în egală măsură a oaspeților noștri și a angajaților, aș vrea să știți că și acasă este bine să țineți cont de aceste reguli pentru că de ele depinde familia voastră.

Dușmanii din cămările, frigiderele și farfuriile noastre sunt bacteriile în primul rând, virusurile, ciupercile, paraziții, dar și chimicalele folosite în agricultura de masă.

Așa că m-am gândit să vă enumăr câteva din regulile ușor de urmat și acasă.

  • În primul rând spălați bine totul, cu apă și săpun sau detergent dacă este cazul. Toate fructele, legumele, suprafețele de lucru, ouăle, carnea trebuie bine spălate. Pentru ouă și suprafețele de lucru trebuie folosit neapărat detergentul.
  • Nu puneți niciodată în același loc alimente procesate termic cu alimente crude precum carnea sau ouăle crude și nici nu le sprijiniți pe suprafețe pe care acestea au stat, fără a fi fost spălate ulterior.
  • Schimbați des buretele de vase (care înmagazinează o grămadă de bacterii) și la finalul fiecărei sesiuni de spălat, spălați-l bine cu detergent și apă fierbinte. La fel, și prosoapele de bucătărie trebuie schimbate des.
  • Nu lăsați alimentele la temperatura camerei prea mult, chiar dacă sunt gătite. o perioadă de două ore este limita, deși acum, vara, aceasta ar putea fi chiar mai jos.
  • Aveți grijă ca temperatura frigiderului să nu fie peste 4 grade. Mai ales că la fiecare deschidere aceasta este compromisă.

Până la urmă, toate acestea sunt reguli de bun simț, însă niciodată nu este suficient să crezi că toată lumea la știe. Am vrut doar să vi le amintesc și să vă atrag astfel atenția asupra importanței lor. Sper ca de acum să fiți mult mai atenți când veniți acasă de la cumpărături și puneți totul în frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5