chefjosephhadad.ro

Blog

Pulpa de miel la cuptor

4 Comments

03 miel blog
Ingrediente:

– Pulpa de miel (din spate) 1,5-1,8 kg
– 3 morcovi potriviti
– 3 bucati radacina de patrunjel
– ½ dintr-o telina potrivita
– 5 foi de dafin
– 1 capatana de usturoi
– Piper negru zdrobit
– Baton de scortisoara
– 3 bucati de anason
– Ulei de masline
– 6 – 8 boabe de ienibahar
– ½ lingurita de boabe de coriandru zdrobite
– Sare grunjoasa
– 2 crengute de rozmarin
– 4 crengute de cimbru proaspat

Modalitate de preparare:

Pulpa de miel se curata de pielite.
Se prepara marinata din: jumatate din cantitatea de ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare, piper, coriandru macinat, cimbrul si rozmarinul tocate .
Se unge pulpa de miel cu marinata, apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore, ca sa absoarba toate aromele.
Morcovul, patrunjelul si telina se spala bine cu o periuta, fara sa fie curatate de coaja. Telina se taie in 4 bucati, restul se lasa intregi. Radacinoasele se amesteca cu restul condimentelor, sare si uleiul de masline si se aseaza in tava. Deasupra se aseaza pulpa de miel marinata. Exista 2 posibilitati: fie se adauga un pahar si jumatate de vin alb demisec, fie se adauga un pahar si jumatate de supa de legume strecurata, in fuctie de gustul fiecaruia.
Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180 de grade C. Se baga tava in cuptor si se lasa 45 de minute la 180 de grade C.
Dupa 45 de minute, se verifica: daca pulpa s-a rumenit, se acopera cu folie de aluminiu si se coboara temperatura la 160 de grade si se mai lasa inca 1 ora la cuptor, daca nu s-a rumenit, se mai lasa la 180 de grade pana se rumeneste apoi se acopera cu folie de aluminiu si se coboara temperatura. In total pulpa se lasa la cuptor 2,5 ore.
La final, se verifica cu o frigaruie de lemn. Daca frigaruia intra usor in carne poate fi servita, daca nu, se mai lasa la cuptor timp de 15 minute.

Modalitate de servire:

Se aseaza pe un platou legumele din tava. Pe mijloc se aseaza pulpa frumos rumenita.
Se serveste cu garnitura de cartofi la cuptor sau orez cu stafide si migdale crocante.
Se recomanda vin rosu merlot.

Pofta buna!

01blog
04blog

4 comments on “Pulpa de miel la cuptor

  1. Arata foarte apetisant…..
    Sa va povestec si eu de o reteta pe care o faceam pe vremurile de demult cind mai mancam carne:
    carnea de miel spalata o puneam intr-o craticioara a carei diametru nu depasea continutul, adica sa nu ramina spatiu mare gol, puneam peste ea vin, dintre vinurile bune de gatit, poate fi un Cotnari sec sau demi-sec, putin ulei, usturoi necojit si cimbru (timin), acopeream cu capac si il dadeam la cuptor. Se maninca cit mai fierbinte, cu cartofi natur peste care sa punem ceva verde…..patrunjel sau ce va place.

  2. I like the helpful information you provide for your articles. Ill bookmark your blog and check again right here frequently. I am quite certain Ill be informed many new stuff proper right here! Best of luck for the next! bkbadddeeadeegae

Leave a Reply to Radu Anca Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5