chefjosephhadad.ro

Blog

Florile care ajung în farfurie

No Comments

De câțiva ani au apărut decoruri în farfurie cu tot felul de flori comestibile. De fapt, majoritatea florilor sunt comestibile. Și unele dintre ele chiar sunt folosite de mii de ani, cum ar fi florile de trandafir. Sau, în bucătăria mediteraneeană sunt fosrte iubite florile de dovlecei. Și lavanda sau violetele apar adesea în bucătăria din această zonă, mai ales în preparatele dulci sau florile de soc. Eu nu prea am lucrat cu acestea, așa că o să vă povestesc despre preferatele mele.

Florile de dovlecei

Este plin sezon pentru ele, așa că le puteți folosi în multe moduri. Puteți face flori de dovlecei pane, însă vegane. Le umpleți cu legume tocate și le dați printr-un aluat de tempura înainte de a le pune la prăjit, deci fără ou. Pot fi apoi umplute u brânză sau cu carne de pui sau somon tăiat cuburi și dovlecei tocați mărunt. Nu trebuie să punem o umplutură foarte grea pentru că ele sunt delicate. Pentru un gust mai puternic, însă, puteți să le faceți la abur în loc de prăjite. Gustul lor delicat va fi mai bine pus în valoare astfel.

Bobocii de trandafir

În bucătăria marocană și nu numai, ci din tot Nordul Africii, folosim foarte mult bobocii de trandafir uscați.

De exemplu, facem chiftele cu trandafiri. 60% ceafă de vițel și 40% piept de pui, tocat totul împreună. Se amestecă cu ceapă tocată foarte mărunt, sare, piper, nucșoară, scorțișoară, pâine înmuiată în apă și fărâmițată în compoziția de carne, coriandru proaspăt tocat, gălbenuș de ou și bobocii uscați de trandafir. Se amestecă totul, se dă prin făină și ou și se prăjește. Când sunt gata se lasă de-o parte. Se dau pe răzătoare roșii și usturoi și se amestecă cu ulei de măsline, sare și piper și se face un sos. Se toarnă sosul peste chiftele și se dau la cuptor 50 de minute. Iese o nebunie de chiftele marinate în stil tunisian. Eu când fac chiftele aici la Caju, așa le fac, cu praful de trandafiri.

Mama le mai folosea și pentru supa de pui. Când era gata, punea bobocii întregi ca să aromatizeze supa. Și era ca și când am fi mâncat într-o grădină de trandafiri.

Cu violetele nu am lucrat prea mult, dar sunt delicioase puse în siropul pentru savarina sau desertul din care aceasta este inspirată, rum baba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5