chefjosephhadad.ro

Blog

Murături rapide

No Comments

Știu că ați fost oameni gospodari și v-ați pus din timp murăturile la făcut, iar acum vă bucurați de roadele lor. Și chiar dacă nu le-ați pregătit voi, sunt o grămadă de locuri de unde pot fi cumpărate acum, în plin sezon.

Totuși, m-am gândit să vă dau și eu o rețetă rapidă, pe care să o folosiți în situații de urgență. Și nu numai, pentru că sunt foarte gustoase.

Aveți nevoie de conopidă, țelină rădăcină și apio, morcov, gulie, păstârnac, ardei gras și ardei iute. Pentru murare aveți nevoie de 150 ml oțet la 1 litru de apă, 4-5 foi de dafin, 6-7 căței de usturoi tăiați pe jumătate, 1 linguriță boabe de piper negru, 2 linguri de sare și 3 linguri de zahăr. Se dau un clocot și apoi se toarnă peste legumele curățate și tăiate așa cum vreți, dar preferabil groase cam de un centimetru. Se acoperă și se lasă la temperatura camerei 5 ore, după care se dau la frigider pentru 3 zile.

La noi, la marocani, se adaugă și curcumă pentru culoare. Tot pentru culoare puteți adăuga și sfeclă.

Ies niște murături foarte gustoase și crocante, numai bune pentru masa pe care o plănuiți în weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5