chefjosephhadad.ro

Tartar de somon cu avocado

Joseph Hadad
Recipe by
20 minute
Timp: 10 minute | Preparare: nu necesita coacere | Porții: 1 persoana

Tartarul este una dintre cele mai simple rețete de pregătit și, totodată, extrem de gustoasă și sățioasă. Este și un preparat foarte sănătos, având în vedere ingredientele folosite și nici nu necesită un proces de gătire.

Când nu ai inspirație, nici prea multe în frigider și nici timp la dispoziție, îți recomand să o încerci. Se poate pregăti cu somon, ton, rață și în multe alte combinații. Eu vă dau astăzi un clasic.

Ingrediente

100 gr file de somon

¼ avocado

4 fire de ceapă olandeză

o linguriță ulei de susan

½ linguriță ulei de măsline

sare și piper negru zdrobit după gust

4-5 frunze salată frisse

1 frunză de andive

¼ lămâie

2 păstăi de edammame

salată cress pentru decor

Mod de preparare

Fileul de somon se taie cuburi mici si se condimentează cu: ulei de susan, sare și piper negru zdrobit după gust. Avocado se curăță de coajă și se taie cuburi mici la fel ca somonul (avocado se ține în apă cu lămâie pentru a-și menține culoarea), se adaugă  peste ceapă olandeză tocată mărunt și se condimentează cu: ulei de masline, sare și piper negru zdrobit dupa gust. 

Ingrediente pentru decor

frunze de frize

andive

edamame

salata cress

(frunzele de andive si frizele se dresează cu: sare, ulei de masline și lămâie)

Prezentarea pe farfurie

Se pune o formă rotundă pe mijlocul farfuriei. În formă, se asează în primul rând salată de avocado după care se adaugă tonul rosu, în straturi egale. Se nivelează cu lingura și se scoate forma. Peste tartar se așează andive și salata frize. Se decorează în funcție de imaginație cu salată cress si edamame.

Poftă bună!

Joseph H.

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5