Tartarul este una dintre cele mai simple rețete de pregătit și, totodată, extrem de gustoasă și sățioasă. Este și un preparat foarte sănătos, având în vedere ingredientele folosite și nici nu necesită un proces de gătire.
Când nu ai inspirație, nici prea multe în frigider și nici timp la dispoziție, îți recomand să o încerci. Se poate pregăti cu somon, ton, rață și în multe alte combinații. Eu vă dau astăzi un clasic.
Ingrediente
100 gr file de somon
¼ avocado
4 fire de ceapă olandeză
o linguriță ulei de susan
½ linguriță ulei de măsline
sare și piper negru zdrobit după gust
4-5 frunze salată frisse
1 frunză de andive
¼ lămâie
2 păstăi de edammame
salată cress pentru decor
Mod de preparare
Fileul de somon se taie cuburi mici si se condimentează cu: ulei de susan, sare și piper negru zdrobit după gust. Avocado se curăță de coajă și se taie cuburi mici la fel ca somonul (avocado se ține în apă cu lămâie pentru a-și menține culoarea), se adaugă peste ceapă olandeză tocată mărunt și se condimentează cu: ulei de masline, sare și piper negru zdrobit dupa gust.
Ingrediente pentru decor
frunze de frize
andive
edamame
salata cress
(frunzele de andive si frizele se dresează cu: sare, ulei de masline și lămâie)
Prezentarea pe farfurie
Se pune o formă rotundă pe mijlocul farfuriei. În formă, se asează în primul rând salată de avocado după care se adaugă tonul rosu, în straturi egale. Se nivelează cu lingura și se scoate forma. Peste tartar se așează andive și salata frize. Se decorează în funcție de imaginație cu salată cress si edamame.
Poftă bună!
Joseph H.