chefjosephhadad.ro

Tagliatelle cu busuioc și file de John Dorry

Joseph Hadad
Recipe by
30 min
Timp: 10 min | Preparare: 20 min | Porții: 2

O rețetă de paste fresh, de primăvară, care arată spectaculos și are un gust delicios.

Ingrediente

  • 350 gr de tagliatelle
  • 22 frunze de busuioc
  • 150 gr de spanac
  • 1½ lingură de ceapă eschalot tocată
  • 560 gr de file John Dorry
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 zucchini
  • 1 fir de cimbru
  • 50 gr de parmesan
  • 4 linguri de vin alb demisec
  • 2 linguri de vermut
  • 50 gr de unt
  • 200 ml stupă de bază de peste
  • 400 ml smântâna lichidă
  • piper negru zdrobit

Mod de preparare

Sos de spanac

Se pun la fiert în apa clocotită spanacul cu busuioc, timp de 2 minute. Se scot în apa rece cu gheață. Apoi se strecoară bine până iese toată zeamă.

Se călește ceapă eschalot în unt, până devine aurie transparentă. Se adaugă smântâna, supa de pește. Se adaugă sare, piper și câteva frunze de cimbru, fără codițe. După câteva minute se adaugă și vinul. Se lasă la fiert la foc mic, până scade zeamă, timp de aproape 15 minute. Se adaugă apoi spanacul și busuiocul și se amestecă. Se mai lasă 10 minute la foc.

Se toarnă tot sosul în blender și se ameteca până devine foarte fin.

Pastele

Se pun pastele la fiert cu puțină sare, să fie al dente. Când sunt gata pastele se adaugă într-o oală împreună cu sosul și se țin la foc mic 2-3 minute, amestecând bine. Când sosul este fierbinte se adaugă și parmezanul.

Pește John Dorry. Se curată și se filetează. Se sotează cu ulei de măsline, sare și piper.

Zucchini se taie la felitor, pe lungime, foarte subțire. Se pun în apă clocotită 1 minut și jumătate și se scot direct în apă rece cu gheață.

Frunze de busuioc pentru decor. Într-o tigaie se încălzesc 200 ml de ulei de floarea soarelui, să ajungă la o temperatura de 70 de grade. Se adaugă în uleiul încins frunzele de busuioc și se țin până devin transparente, cam 30-40 secunde. Se scot de la foc și se tamponează cu șervet de hârtie.

Așeazarea pe farfurie

Se ia o formă de 10-12 cm și se așază în mijlocul unei farfurii adânci. Se adaugă tagliatelle în formă, iar în jurul formei se toarnă sosul. Se scoate formă și se așază fileul de peste tăiat în jumătăți. Peste pește se pun 3-4 felii subțiri de zucchini. Se decorează cu frunze de busuioc prăjite.

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5