chefjosephhadad.ro

Supa cremă de ciuperci cu ficat de gâscă

Joseph Hadad
Recipe by
40 min
Timp: 20 min | Preparare: 20 min | Porții: 4 porții

Ingrediente supă:

  • 200 g ciuperci funghi porcini
  • 200 g ciuperci champignon
  • 300 g gălbiori
  • 1 ceapă șalotă
  • 80 g unt
  • 2 fire cimbru
  • 400 ml smântâna lichidă
  • 40 ml vin alb demise
  • 400 ml supă de ciuperci
  • sare
  • piper

Preparare supă:

Se spală ciupercile foarte bine și se tăie felii. Se topește untul într-o oală. Se tăie ceapă foarte mărunt, brenoise, și se adaugă în unt. Se călește până devine transparent, se adaugă ciupercile și cimbrul. Se călesc bine, până iese zeamă. Se adaugă puțină sare și piper. Se ia de pe foc, se înlătură cimbrul, apoi se bagă toate în blender, împreună cu smântâna lichidă și 400 ml stoc de ciuperci. Se amestecă bine și se trece printr-o sită cu găuri mai mari. Se potrivește de sare și piper.

Ingrediente ficat de gâscă:

  • 100 g ficat de gâscă
  • 10 g unt
  • sare
  • piper

Preparare ficat de gâscă:

Într-o tigaie topim untul. Ficatul de gâscă se tăie în 4 felii (de persoană), ca un escalop. Se sotează bucățile de ficat câte 1 minut pe fiecare parte, să fie medium rare.

Aranjarea în farfurie

Într-o farfurie adâncă se pune crema de ciuperci. Se taie pe lung ficatul de gâscă, la 3 mm grosime și se așază în crema de ciuperci ( câte 4 bucățele de persoană). Se pun și câteva bucăți de ciuperci tăiate în felii subțiri. Se decorează cu puțin ulei de trufe și se pune un fir de sare atlantică peste ficat.

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5