Salatele sunt preferatele mele pentru că poți combina în ele o mulțime de arome, de texturi și de culori. Poți încerca la nesfârșit ingrediente, amestecându-le până când obții gustul acela perfect.
Îmi place să mănânc salate și vara și iarna, și primăvara și toamna. Fiecare anotimp aduce cu el alte ingrediente proaspete. Pot păstra unul principal și să schimb doar ce nu e de sezon cu ceva potrivit și la final salata să fie un preparat cu totul nou, dar care are la bază ceva care mie îmi place.
Salatele au avantajul de a fi preparate rapid. Unele sunt potrivite drept garnitură, pe când altele sunt un fel de mâncare în sine, asigurând caloriile și nutrienții necesari unei mese.
Una dintre salatele mele preferate este cea cu calamari pe bat de biscuite de parmezan. Aș mânca în fiecare zi calamari. Există atâtea moduri în care pot fi preparați încât niciodată nu te plictisești de ei. În plus, calamarii sunt specifici bucătăriei mediteraneene, ceea ce face să ocupe un loc special nu doar în meniul meu, ci și în inima mea.
4 porții
Ingrediente pentru biscuiții de parmezan
- 32 g parmezan
- 48 g unt
- 1,6 g sare
- 80 g făină 000
- 9,6 ml apă
- 1 gălbenuș
Se ia un castron în care se adaugă: făina, untul moale la temperatura camerei, gălbenușul, parmezanul, sarea și apa. Se amestecă până se obține un aluat omogen.
Aluatul se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la frigider circa 60 min.
După ce aluatul s-a răcit, se întinde cu un făcăleţ până ajunge la aproximativ 0,5 cm grosime, apoi se taie în bucăți dreptunghiulare de 3 cm lățime și 17 cm lungime.
Biscuiții se așază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, se dau la cuptorul preîncălzit la o temperatură de170 grade Celsius circa 25 minute, până ce biscuiții capătă culoarea auriu-deschis.
Ingrediente pentru calamari
- 260 g baby calamari
- 8 linguri ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
Calamarii se curăță, se spală şi se pun pe un șervet.
Se pregătește marinada : într-o casoletă se adaugă sare, piper și câțiva stropi de zeamă lămâie, care se amestecă bine împreună cu uleiul de măsline
Calamarul marinat în prealabil se sotează în tigaia încinsă câte un minut pe ambele părți până ce obține o crustă aurie.