chefjosephhadad.ro

Reteta vegetariana pe baza de linte si naut

Joseph Hadad
Recipe by
40 minute
Timp: 15 minute | Preparare: 10 minute | Porții: 3 pers
Pentru epidosul 3 al serialului de IGTV am pregatit o reteta vegetariana, pentru ca am primit multe mesaje in acest sens. Si pentru ca imi doresc ca prin acest proiect sa promovez cat mai mult condimentele si versatilitatea lor, am creat o reteta noua, ca un test si pentru mine. A iesit ceva grozav si va recomand din toata inima sa o incercati acasa. Sunt sigur ca toata lumea va iubi acest preparat, extrem de aromat si gustos.
Chifteluțe de linte cu năut (compozitie pentru 3 persoane)
Ingrediente
120 gr Linte fiartă
300 gr Năut fiert
130 gr cartofi fierți
1 linguriță de pătrunjel
1 linguriță coriandru
1/2 ceapă
1/2 morcov
1 lingură tahina (pastă de susan)
1 ou
1 vârf curcuma
Cumin
Nucșoara
Sare
Piper
1 roșie mare inimă de bou
2 catei usturoi
1 lingură sos de rosii
4-5 frunze Salvie
2-3 fire de Cimbru
Ulei de fl soarelui
Ulei de masline
Mod de preparare
Se adaugă compoziția de linte, năut si cartofi intr-un bol. Se rad ceapa si morcovul, se scurge bine apa din ele si se adauga in compozitie. Se adauga pătrunjel, coriandrul si condimentele, precum si lingura de tahina si oul. Se amesteca totul bine pana devine o pastă. Se lasă la deoparte.
Luati o tigaie si o incingeti putin pe aragaz. radeti roșia, taiati usturoiul felii sau il pisati si il adaugati la rosii. Puneti in tigaie si lasati la foc încins 3-4 minute, pana scade apa de la rosii. Se adaugă pasta de roșii, cimbru, salvie, sare si piper si se lasa sa fiarbă încă 6-7 minute.
Luați compoziția și faceți chiftele, aproximativ 50 gr pe bucata. Spargeți oul si amestecați bine, adăugați sare si piper. Puneti 80 ml ulei in tigaie, luați chifteluțele, treceți prin faina, apoi ou, apoi in tigaie. Turnați sosul in farfurie, apoi puneti chiftelele peste sosul de roșii, asezonati cu pătrunjel, coriandru și ulei de măsline.
Este un preparat foarte bogat in proteine, perfect pentru prânz. Pentru cina nu consuma carne, este o alegere hranitoare, care inlocuieste cu succes proteina animala.
Al vostru,
Joseph

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5