Dragi prieteni, continuam deja traditia retetelor inspirate de mustarul Maille si astazi va aduc o sugestie usoara, de pregatit in cateva minute atunci cand vreti sa le faceti o surpriza membrilor familiei sau cand va doriti sa va impresionati oaspetii. Un usor iz meditaranean cu influente orientale ar contine descrierea perfecta a acestui preparat, alaturi de un sos delicios facut din mustar. Haideti sa trecem la treaba, alaturi de Maille!
Ingrediente:
- 2 inimioare de anghinare
- 1 1/2 lingura mustar Dijon Maille
- 1 lingura mustar cu hrean Maille
- andive – 3 fasii
- 5-6 bucati de nuci
- 1/2 lingura miere de albine
- 30 g samburi de rodie
- zeama de rodie
- lamaie
- sare
- piper
- coaja de lamaie si portocale
- 1 lingura vin alb demi dulce
- salata frisee
- 1 lingura otet balsamic
- ulei de masline extra virgin
- cimbru proaspat
Mod de preparare:
Se ia mustarul Dijon si se pun 2 linguri intr-un bol si mustarul cu hrean din care se pune o lingura, sa fie egalizat gustul, jumatate de lingura de miere de albine pentru a aduce echilibru sosului, o lingura de otet balsamic si 3 linguri de zeama de rodie. Se amesteca separat coaja de portocale si coaja de lamaie si se adauga peste ingredientele sosului, apoi se adauga piper negru zdrobit, putina sare. Bucatile de nuci se toaca si se adauga peste sos. Urmeaza o lingura de vin alb demi dulce, nu orice vin se potriveste, asa ca va rog sa fiti atenti, apoi o lingura si jumatate de ulei de masline adaugate peste compozitia sosului si se amesteca foarte bine laolalta. Trebuie sa gustati, sosul trebuie sa aiba un gust extraordinar. Sa va dau un pont: e bine ca sosul sa fie pregatit cu 2-3 ore inainte de pregatirea preparatului.
Se iau capetele de anghinare, se pun pe tocator si se taie pe jumatate. Se pozitioneaza intr-o farfurie adanca, se asezoneaza cu putin ulei de masline, sare si putin suc de lamaie si se amesteca cu mana.
Se ia sosul si se asaza intr-o alta farfurie adanca, in mijlocul farfuriei. Bucatile de anghinare se asaza peste sos, se completeaza cu sos peste, nu prea mult, doar dispersat. Se iau semintele de rodie proaspete si se preasara peste anghinare. In farfuria in care a fost anghinarea se asaza fasiile de anghinare taiate pe jumatate, pe lung, slata frisee, cimbru proaspat, se asezoneaza cu ulei de masline si putin sare si se amesteca foarte aerisit.
Se asaza andivele peste anghinare, se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia, apoi urmeaza salata friee, cimbrul proaspat deasupra, pentru un gust cat mai proaspat. Pofta buna!
*Recomandare: savurati acest preparat fara paine si cu un vin usor, demisec.