Vă propun de această dată o rețetă extrem de iubită de români, dar reinterpretată în stilul meu. Găsiți rețeta, alături de alte 60 de rețete în cartea mea “În bucătăria lui Joseph.”
Musaca de vinete Joseph Style
Ingrediente
2 vinete
12 roșii uscate (pagina)
1 ceapă
3 linguri ulei de măsline
1 l ulei de floarea-soarelui
Carne
240 g carne de miel (30% din carnea de miel poate fi cu grăsime, din piept, iar 70% să fie pulpă, fără grăsime)
180 g carne de vițel (pulpă)
60 g muguri de pin
sare
2 căței de usturoi
Ierburi aromatice
1 praf de coriandru uscat
1 praf de cuișoare
piper negru măcinat
1 praf de nucșoară
1 praf de scorțișoară
2 crenguţe de cimbru
6-8 fire de pătrunjel
Mod de preparare
CARNEA. Se toacă bine carnea. Se toacă ceapa foarte mărunt. Se pun 50 ml ulei de măsline într-o tigaie și se sotează ceapa cu cimbrul. Apoi se adaugă usturoiul tocat. Când ceapa și usturoiul devin transparente, de un auriu-deschis, se adaugă carnea tocată. Se sotează și se adaugă și restul de mirodenii, fără pătrunjel. Se amestecă bine. Se toacă pătrunjelul.
La cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius se pun mugurii de pin timp de 3 minute. Se amestecă apoi cu pătrunjelul tocat și se adaugă în carne. Se amestecă bine.
VINETELE. Se spală și se curăţă vinetele. Se taie pe lungime, cu feliatorul, felii de maximum 2 mm grosime. Se încinge ulei de măsline într-o tigaie, la 80 grade Celsius, și se prăjesc feliile de vinete până devin crocante şi prind culoarea auriu-deschis. Se scot în prosop de hârtie și se tamponează.
MOD DE PREZENTARE
Se strecoară carnea de zeamă. Se așază în farfurie, în stil mille feuille, ca un mozaic împreună cu feliile de vinete. Se decorează cu frunze de busuioc și coriandru prăjit.