chefjosephhadad.ro

Gazpacho de pepene galben

Continui cu retetele la cheie in jurul unui ingredient principal propus de fanii de pe Facebook, iar astazi am creat un preparat avand pepenele galben. Acest ingredient atat de placut, dulce si zemos, are origini stravechi in India, la poalele Muntilor Himalaya si se gaseste intr-o varietate de soiuri, dintre care cele mai cunoscute sunt: Cantaloupe, Galia si Honey Dew. Pentru o zi insorita de vara, un gazpacho este o idee geniala: rece, delicios, aromat. Sa trecem la treaba!

Ingrediente:

  • 350 gr pepene galben
  • 75 ml lapte de cocos
  • 2 lingurite miere de albine
  • 4 linguri de mirin
  • 2 crengute de menta
  • 30 gr ghimbir
  • 1/2 coaja rasa de lime
  • 150 gr gheata rasa

Mod de preparare:

Ghimbirul se curata bine de coaja si se taie. Se scot frunzele de menta de pe crengute. Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca la viteza maxima, pana cand gheata se topeste inauntru.
Se serveste foarte rece.
Tips! Paharele in care se va servi sa fie lasate la congelator cu 2-3 ore inainte.

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5