chefjosephhadad.ro

File de biban de mare cu vinete coapte

Joseph Hadad
Recipe by
1,5 h
Timp: 20 min | Preparare: 1 h | Porții: 4 porții

Această rețetă de biban de mare pare complicată, însă este foarte ușor de făcut și puteți să vă impresionați musafirii cu un platou ca la restaurant. Gustul delicat al bibanului merge perfect cu gustul catifelat al vinetei coapte și aromele date de ardeiul capia.

Ingrediente

4 fileuri de biban de mare (seabass)

2 vinete

usturoi confit

6 linguri ulei de măsline

6 ardei capia

1 lingură lichior Pernot

15 frunze de busuioc

pesto de busuioc

frunze de salată

frunze de ceapă verde

sos de ardei capia

sare

piper

1 lime

8 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

Vinete și ardei (Tips: vinete cu cât mai puțini sâmburi). Se curată și se tamponează, să nu aibă picături de apă. Se pun pe foc sau la cărbuni (ideal), să fie puțin afumate. Se coc foarte bine și se curată. Se așază pe o sită, să se scurgă toată apa, aproape o oră.

Pește. Se crestează fiecare bucată de file pe partea cu pielea. Se adaugă puțină sare, piper și lămâie. Se masează puțin ca să intre mirodeniile în crestături. Se lasă deoparte.

Sos de ardei capia. Se curată ardeii bine și se bagă în strecurator/mixer de legume, să obținem sosul din el. Se adaugă o lingură de lichior Pernot, sare, piper alb, câteva picături de lămâie. Se pune pe foc și se lasă până se îngroașă, să facă reducție totală. Se gustă și se lasă la rece. Sosul trebuie să fie puțin lipicios. Se pune într-un dozator.

Sos de busuioc. Se curată frunzele de busuioc și se pun în blender cu ulei de măsline, aproape 6 linguri. Se amestecă până devine un sos foarte fîn. Se pune într-un dozator.

Aranjarea în farfurie

Într-o tigaie se pun 4 linguri de ulei de măsline. Se tăie vinetele în jumătăți și se pun la sotat, împreună cu ardeii împărțiți în 4 porții, în uleiul foarte încins, până prinde culoarea maro închis. Se asezonează cu sare, piper și un strop de lămâie. Se ia de pe foc. În altă tigaie, se pune foaie de permgament și se pun 4 linguri de ulei de măsline. Se încălzește puțin și se sotează peștele pe partea cu piele, până devine crocantă. Se întoarce și se ține foarte puțin. Atenție să nu ardeți, bibanul are carnea foarte moale. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se ține 2 minute.

Pe o farfurie întinsă, se așază vânăta în formă de piramidă, cu capătul în sus. Se pune ardeiul peste vânată, apoi se așază peștele. Se pune usturoiul confit lângă vinete. Se toarnă câteva picături de sos de ardei și sos de busuioc. La final, se decorează cu salată verde și fire de ceapă verde, asezonate cu sare, piper și ulei de măsline.

Se servește cald.

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5