Ingrediente coca biscuiti
100 gr unt moale
30 ml fresh portocale
70 gr alune de padure
30 gr aina
130 gr zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca toate Ingredientele intr-un bol. Se lasa compozitia la frigider pana se racește , se scoate si se formeaza bilute care se pun pe tava cu silicon. Se baga la cuptor la 180 grade, cam 5-6 min. Se scoate tava din cuptor, se lasa la racit si se indepartează usor dupa tava.
Ingrediente sos caramel
200 gr zahar tos
200 ml smantana lichida
1 pliculet sofran
Mod de preparare
Se caramelizeaza zaharul, apoi se da dupa foc oala si se adaugă smantana lichida treptat, se amesteca cu o paleta( atenție la aburi), se adaugă si sofranul si se lasa la rece pana la folosire.
Ingrediente crema de vanilie
500 ml lapte
125 gr zahar tos
3 oua 3 buc (galbenusul)
50 gr faina
½ buc. baton de vanilie
Mod de preparare
Se pune pe foc jumatate din cantitatea de lapte, zaharul tos si batonul de vanilie. Intr-un bol se pune restul de lapte, galbenusurile si faina si se amesteca.
Cand incepe se fiarba, se adauga compozitia din bol treptat, amestecandu-se continuu, se mai lasa pe foc inca 5 min. Se pune crema intr-un vas, se acopera cu folie de plastic si se lasa la racit.
Ingrediente mere insiropate
1 buc mere verzi 1 buc
500 ml apa
250 gr zahar tos
1/2 baton vanilie
1/2 Lemon grass
Se face sirop din: apa, zahar, baton de vanilie si lemongrass
Merele se decojesc, se taie in 3- 4 buc pe rotund, se scoate miezul si se adaugă in sirop care este deja facut, timp de 4 minute.
Aranjarea in farfurie. Se creeaza 3 straturi de tarta, in urmatoarea ordine: se aseaza o felie de mar, se acopera cu crema de vanilie, apoi se pune peste un biscuit. Se decorează cu fructe de padure si sos caramel.
Reteta pregatita in cadrul programului de cursuri de gatit Cooking with Joseph.
Pentru detalii si inscrieri, gasiti mai multe informatii aici.