chefjosephhadad.ro

Ceviche de biban de mare pe pat de avocado

Joseph Hadad
Recipe by
15 min
Timp: 10 min | Preparare: cold dish | Porții: 1 person

Îmi place să mănânc pește. Face parte din ființa mea, din modul meu de a fi. Îmi place să mănânc pește în diverse combinații, cu legume de sezon și condimente care să-l pună în valoare fără a-i acoperi aromele.

Atunci când gândesc o rețeta unui preparat din pește mă gândesc la texturi diferite, la elemente surpriză care să facă preparatul special. Aleg cu grijă tot ceea ce pun în farfurie pentru ca nu numai gustul să fie perfect, ci pentru a avea vitamine și nutrienți care să ne dea energie.

Ingrediente de bază

2 bucăți de biban de mare (300-400 gr/bucată)

1 bucată avocado copt

1 roșie

2 bucăți sparanghel alb

1 linguriță de tapioca (8 gr)

½  lămâie

24 g icre de Manciuria

8 fire ceapă olandeză (chives)

4 linguri de ulei de măsline

sare & piper negru măcinat(după gust)

Ingrediente decor

1 bucată sparanghel alb

1 linguriță de tapioca (8 gr)

14 felii de prosciutto de raţă

salată micro sau cress

salată frisee

1 sfeclă roșie

Mod de preparare

Se ia sfecla roșie, se spală bine și se pune la fiert cu sare și oțet. Se lasă la răcit și, apoi, se curăţă coaja. Se taie cuburi de circa 1 cm și se lasă deoparte.

PEȘTELE se curăţă, se spală și se filetează. Se scot oasele și se înlătură pielea. Fileurile de peşte se tamponează bine cu un prosop de hârtie și se taie în cuburi mici. Se pune totul într-un castron și se dă la frigider.

FRUCTUL DE AVOCADO se curăţă, se scoate sâmburele și se lasă în apă cu lămâie (ca să nu se înnegrească).  Se scoate din apă și se tamponează în prosop de hârtie. Se taie cuburi mici, la fel ca peștele. Se ia roșia și se taie în 4 bucăți, se scoate miezul și se filetează. Se taie cuburi.  Se taie ceapa olandeză foarte mărunt. Roșiile, ceapa şi bucăţile de avocado se amestecă bine. Se asezonează cu piper alb, sare, ulei de măsline și lămâie.

Pregătirea TAPIOCA. Se pun la fiert circa 200 ml apă cu puțină sare. După ce dă în clocot se adaugă tapioca. Se amestecă bine. Se mai lasă 2 minute la foc mediu, se scoate și se lasă încă 10 minute în apa caldă. Se toarnă într-o sită și se spală bine sub jet de apă rece, până rămân perle.

SPARANGHELUL. Se taie cotorul 1 cm (partea uscată) și se curăţă cu un decojitor. Se ia un bol cu apă foarte rece și câteva cuburi de gheață. Tot cu decojitorul se feliază foarte subțire, stil carpaccio. Se lasă în apa cu gheață aproape jumătate de oră, să devină crocant. Se scoate din apă, se tamponează și se asezonează cu sare, lămâi și ulei de măsline, împreună cu salată verde și frisse.

Se ia prosciuttoul din piept de rată și se taie 12 felii subțiri.

MOD DE PREZENTARE

Se ia o formă rotundă și se așază în mijlocul farfuriei. Se ia avocadoul preparat și se aranjează în formă ca un pat, prin presare ușoară cu linguriță. Se ia peștele și se se așază la fel, peste avocado, într-un strat la fel de gros. Se decorează cu icre de Manciuria pe toată marginea formei. Se ia sparanghelul și salata și se așază peste preparat. Se decorează cu creson și cu prosciutto din piept de rată.

Sfecla roșie se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline și se așază 6 bucăți pe o farfurie, după imaginația fiecăruia. Pe fiecare cub de sfeclă se așază câteva perle de tapioca.

SFAT! Peștele trebuie să fie rece.

 

Category:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5