Întâlnirea cu Virgil a fost pentru mine o mare revelație. Rar am văzut un bucătar amator atât de pasionat. După ce a încheiat cu brio și un curs de gătit în cadrul programului Cooking with Joseph, Virgil mi-a făcut o vizită la restaurant și, împreună, am gătit o rețetă numai bună pentru masa de Paști. Iar fiicele noastre, care coincidență au amândouă 10 ani, și-au arătat și ele îndemânarea în bucătarie.
Reţetă clasică de miel, cu influenţe marocane
Ingrediente
Pulpe de miel, partea din fata 1 kg si jumatate
2 morcovi
¼ telina
fructe uscate 6-7 caise, 4-5 smochine si 4-5 prune
4 foi de dafin
1 lingurita de cucuma
1 lingura de boia
6-8 boabe de piper enibahar
6-8 boabe de piper negru
7-8 catei de usturoi
60 gr ghimbir
2 buc de anason
1 varf nucsoara
4-5 frunze de cimbru
2 buc ceapa alba
4-5 linguri ulei de masline
sare
2 l apa
Mod de preparare
Se taie ceapa felii. Se incalzeste ulei intr-o oala si se caleste ceapa pana devine auriu transparent. Pulpele de taie felii de cate 2 cm. E bine sa fie taiate la cumparare. Se pune mielul in oala si se amesteca bine pana se face maro. Se adauga toate condimentele, in afara de telina, morcov si fructele uscate. Ghimbirul se curata si se taie. Se lasa deoparte.
Se tine pe foc pana cand toate ingredientele se lipesc. Cu paleta se zgarie pe fundul oalei si se desprind. Se adauga apa sau stoc de legume.
Se amesteca bine si se inchide cu folie de staniol.
Se poate pune in cuptor la 160 de grade, timp de 2 ore si jumatate. Sau se lasa pe foc, tot atat timp.
Cu 40 de minute inainte sa fie gata, se adauga morcovul si telina, taiate cuburi, precum si fructele uscate intregi, doar smochinele sa fie taiate pe jumatate.
Se serveste cu orez sau cu piure de cartofi.
Este un preparat specific zonei Africa de Nord (Maroc mai exact) şi este excelent pentru o masa gustoasă de Pasti in familie.