chefjosephhadad.ro

Blog

Vara ne bucurăm de piersici pentru un meniu complet

No Comments

Piersicile fac parte dintre acele fructe care se potrivesc în așa de multe preparate, încât le putem găsi în feluri pentru aperitiv, în mâncăruri consistente, dar și, evident, în deserturi. Așa că m-am gândit să vă pregătesc un meniu pe bază de piersici, într-un fel de festival la o singură masă.

Antreu

Hai să încercăm ceva cu prepeliță. O fasonăm și o asezonăm cu sare, piper și ulei de măsline. O lăsăm acolo la marinat câteva ore. Piersicile se curăță de coajă și se pun în tigaie, tăiate pe jumătate, cu tăietura în jos, în unt cu ierburi aromatice și se prăjesc până se caramelizează partea ce este în contact cu tigaia. Se scot fructele și în același sos se sotează și prepelița. Nu trebuie lăsată mult, se gătește imediat. Se montează împreună și iese o gustare excelentă! Se poate pune între ele și niște brânză cu mucegai albastru.

Fel principal

Ce ar fi să înlocuim portocala din rața cu portocale cu piersici? Mai merg piersicile și cu pui, cu prepeliță sau cu vânat. Cu căprioara delicată merg perfect. Dar nu le asociați cu pește pentru că sunt din filme diferite.

Desert

Nu o să mă complic prea tare, pentru că este vară și nu vrem să stăm mult în bucătărie, pe lângă cuptor. Așa că eu mizez pe tarte individuale cu cremă de vanilie și o jumătate de piersică pusă deasupra. Piersica se blanșează și i se scoate pielea, lăsând la suprafață culoarea bogată a pulpei și păstrându-și din fermitatea fructului. Deci nu trebuie fiartă, ci doar blanșată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5