chefjosephhadad.ro

Blog

Utilizări nebănuite ale cuptorului cu microunde

No Comments

Acest aparat electrocasnic este cel mai controversat din toate. Unii îl consideră extrem de dăunător, în vreme ce alții nu pot trăi fără el. Dar dincolo de funcția de încălzire, și uneori gătire, cuptorul cu microunde mai are câteva întrebuințări pe care poate că nu le știați, dar de care puteți profita din plin.

Tehnologia pe care se bazează este cea care vizează particulele de apă din alimente, așa că pe baza ei puteți folosi microundele pentru a deshidrata diverse alimente, de la ierburile aromatice, la fulgii de ceapă, de exemplu.

Pentru a usca ierburile aromatice, trebuie să scoateți frunzele de pe codiță și să le împrăștiați pe o farfurie acoperită cu prosop de bucătărie. Mai puneți unul și deasupra și dați farfuria la microunde. Pentru ierburile mai delicate, precum busuiocul, începeți cu 40 de secunde, iar apoi, dacă mai este nevoie, mai adăugați 10-20 secunde. Pentru ierburile mai robuste, precum rozmarinul, porniți de la un minut. Sunt gata atunci când devin casante. Pot fi păstrate ca atare sau măcinate pentru pulbere.

Dar puteți obține și delicioasele ceapă și usturoi crocante, care se folosesc adesea ca un condiment de presărat pe deasupra mâncărurilor. Tocați usturoiu fin și ceapa puteți să o feliați cu o mandolină. Puneți ulei de floarea soarelui în câte bol de sticlă și adăugați ceapa și usturoiul separate. Puneți bolul în cuptorul cu microunde și setați timpul la 5 minute. De acolo veți putea crește treptat câte un minut, până ce legumele devin aurii. Prin această metodă, este mai ușor controlabilă prăjirea uniformă a lor. Când au devenit aurii, scoteți-le pe o hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei și sărați-le. Și nu uitați să păstrați uleiul aromatizat, care va fi delicios apoi în alte mâncăruri.

Floricelele pentru microunde sunt deja clasice, dar puteți să le faceți și singuri, știind exact ce puneți în ele. Nu aveți nevoie decât de o pungă de hârtie, boabe de porumb pentru floricele (care sunt mult mai ieftine decât cele ambalate), puțin ulei și sare. Și, dacă aveți chef, orice alte condimente vă surâde. De ce nu ați face, de exemplu, niște floricele cu ras-el-hanout?! Amestecați boabele cu uleiul și sarea într-un bol, apoi vărsați-le într-o pungă și împăturiți bine gura pungii, îndoiți și colțurile, astfel încât floricelele să nu evadeze. Când pocniturile încep să se rărească este momentul să închideți cuptorul și să desfaceți punga cu grijă, pentru a nu vă opări cu aburul care iese din ea.

Dar porumbul mai poate fi gătit într-o formă la microunde. Întreg, necurățat de frunze, se pune la cuptor și în 3 minute este gata un porumb fiert delicios.

Și tot fierte în aburi pot fi și alte legume, precum sparanghelul sau broccoliul. Puneți legumele pe o farfurie și acoperiți-le cu câteva straturi de hârtie de bucătărie umedă. Dați-le la microunde pentru 1-2 minute și vor fi numai bune. Sunt gata când furculița intră cu ușurință în ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5