Scorțișoara este unul din condimentele principale din bucătăria nord-africană pentru că este foarte versatil și aroma să se potrivește atât în preparatele sărate, cât și în acelea dulci. Așa că în cele ce urmează ne vom dedica ei și modului creativ în care o puteți adăuga în diverse mâncăruri.
Dar nu doar mâncarea marocană și tunisiană se bucură de acest condiment. De exemplu, adăugați un praf de scorțișoară la un chili con carne. Nu mai mult, ca să nu complexeze restul ingredientelor, însă un vârf, va da complexitate aromelor.
O aromă exotică, cu care poate că nu sunteți foarte familiarizați, este mixul caraibian de condimente, jerk. Acesta conține scorțișoară, ghimbir, usturoi și ardei iute (scotch bonnet), și se folosește cel mai frecvent pentru pui și pește. Însă combinația merge bine și cu legume, așa că vă puteți inspira din gastronomia exotică pentru preparate făcute la voi în bucătărie.
Și dacă tot am ajuns la legume, poate că ați mai întâlnit cartofi dulci asezonați cu scorțișoară, însă cât de des ați folosit-o pentru cartofii normali? Vă sfătuiesc să încercați și această combinație, mai ales dacă îi faceți la cuptor. Așadar, înlocuiți boiaua afumată de pe cartofi cu scorțișoară.
Și nu ezitați să adăugați unul, două batoane de scorțișoară în tocanele gătite la foc mic cu rasol de vită, de exemplu. Chiar și într-un ghiveci de legume, aroma subtilă dulceagă dată de baton, spre deosebire de aroma intensă a pulberii, va impregna un gust deosebit mâncării.
Amestecați pulbere de scorțișoară în unt pentru un unt aromatizat multifuncțional. O idee bună este să îl folosiți pentru porumbul copt. Dar și întins pe o felie de pâine cu maia alături de o ceașcă de ciocolată caldă, sau pe o felie de chec, de exemplu.
Un desert de inspirație marocană ar fi cous-cous-ul dulce. Încălziți lapte cu unt și când dă în clocot, turnați-l peste cous-cous și lăsați-l la înmuiat acoperit cu folie. După câteva minute, când lichidul s-a absorbit, presărați scorțișoară măcinată și miere.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5