Știți că eu sunt mare fan al uleiului de măsline și recomand folosirea lui în o grămadă de rețete, dar poate că veți fi surprinși de următoarele idei de includere a sa în rețete.
O primă utilizare este în prăjituri, în blaturi, în loc de unt. Textura finală va fi mai umedă, iar gustul va fi diferit pentru că uleiul de măsline are un gust aparte, spre deosebire de neutrul ulei de floarea soarelui. Însă este un ingredient interesant ca aromă. Găsiți online multe rețete de prăjituri care folosesc uleiul de măsline și adesea sunt completate de arome citrice, care se potrivesc bine în această combinație. Iar dacă vreți să substituiți untul, atunci folosiți ulei 80% din cantitatea cerută pentru unt.
Tot în loc de unt, puteți folosi uleiul de măsline și în piureul de cartofi. Gustul va fi unul mai proaspăt și se potrivește cu preparatele mediteraneene. Iar proporția de înlocuire a untului se menține ca la prăjituri.
Poate că vi se va părea surpinzător să adăugați uleiul de măsline extravirgin ca topping la înghețată, însă merge de minune. Alegeți arome simple, precum vanilia, ciocolata, fructe, o înghețată de calitate și presărați ulei bun deasupra pentru un gust complex. Puteți chiar să îi dați și mai multă complexitate cu câțiva fulgi de sare maldon.
Tot într-un mod surprinzător, uleiul se potrivește foarte bine și într-un cheesecake simplu, în stil New York sau Basc. Adăugați între 3 și 6 linguri de ulei cu gust intens, iute, pentru o aromă specială la final. Uleiul merge mai bine în cheesecake-urile coapte, pentru că la cele făcute la rece s-ar putea să facă compoziția prea lichidă, dar chiar și așa îl puteți folosi în locul untului topit la amestecarea biscuiților din blat.
Și rămânând în sfera dulce, încercați un toast cu ciocolată și ulei de măsline. Prăjiți o felie de pâine de calitate (cu maia sau ciabatta), radeți ciocolată neagră deasupra, imediat ce o scoateți din toaster, astfel încât aceasta să se topească pe pâine, și stropiți cu ulei de măsline. Bonus, câțiva fulgi de sare maldon vor intensifica aroma ciocolatei.
Dacă aveți chef de floricele, atunci înlocuiți uleiul de floarea soarelui sau untul cu ulei de măsline pentru un gust floral, mai intens. La aceasta, în afară de sare, mai puteți adăuga ce arome vreți, cum ar fi boia afumată sau vreun mix de condimente.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5