Ați citit mereu sau ați auzit de la cofetari și bucătari cum că făcutul prăjiturilor este o știință exactă și fiecare ingrediente trebuie folosit în cantitățile date, în momentul precis descris în rețetă și fără a fi înlocuit.
În articolul de săptămâna trecută vă arătam cum anumite ingrediente, însă, pot fi înlocuit cu altele, iar acum vreau să vă dau câteva ponturi despre cum puteți obține prăjituri frumoase și gustoase chiar la voi acasă.
De exemplu, dacă nu aveți în casă un poș de silicon cu care să decorați torturile, puteți folosi cu ușurință o pungă, căreia apoi să îi tăiați colțul. Așezați o pungă mai rezistentă (pentru a nu se sparge când apăsați pe ea pentru a scoate crema) într-o cană goală și puneți umplutura în ea. Apoi înnodați punga sau, dacă ați folosit o pungă de tip zip-lock, trageți fermoarul și tăiați unul din colțuri, mai puțin sau mai mult, în funcție de cât de groasă trebuie să fie linia de cremă.
Un alt truc care îmi vine în minte este cel de a obține un topping delicios pentru cupcakes, aceste prăjiturele atât de la modă în ultima vreme. Când brioșele sunt aproape coapte și vârful lor începe să se crape ușor, tot ce trebuie să faceți este să le scoateți, să puneți câte un marshmallow (bezea moale) deasupra și să le mai dați câteva minute la cuptor, astfel încât să se termine de copt și să se topească glazura.
Când aveți de făcut torturi, este necesar ca straturile de blat să fie drepte pentru ca tortul să nu se dărâme. Și probabil ați observat că de multe ori când scoți blatul din cuptor, acesta are o umflătură deasupra. Trebuie să scăpăm de ea. Este ok să folosim și un cuțit cu lama lungă, dar acolo nu vom fi foarte preciși, așa că cea mai bună metodă este cu ața dentară. Oarecum așa cum făceau bunicile voastre cu mămăliga tăiată cu ață. După ce s-a răcit blatul, luați o bucată de ață dentară mai lungă decât diametrul blatului și, ținând-o cu ambele mâini, întindeți-o la marginea cea mai de jos a suprafeței superioare și apoi trageți spre voi. Ața va „bărbieri” tortul și îl va aduce la o dimensiune egală peste tot.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5