chefjosephhadad.ro

Blog

Somon pe pat de legume – sa gatim alaturi de copii!

No Comments

Intotdeauna am considerat ca cel mai pretios timp din viata unui om este cel petrecut cu familia. Este un timp de relaxare, de bucurie si de sudare a relatiilor dintre parteneri, dar mai ales dintre parinti si copii. Oricat sunteti de ocupati, nu uitati de copiii vostri si de timpul pe care trebuie sa il acordati lor, caci aceste momente nu se mai intorc. Fiecare activitate pe care o faceti cu copiii lasa urme benefice in comportamentul si in dezvoltarea personalitatii lor. 

Un mod minunat de a petrece timpul cu cei mici este sa gatiti impreuna preparate simple si usoare, astfel incat implicarea lor sa fie cat mai activa. E distractiv si amuzant, e o provocare si o responsabilitate pentru ei, se simt importanti si implicati intr-o treaba atat de plina de insemnatate cum este gatitul pentru intreaga familie si astfel ii obisnuiti de mici sa faca alegeri sanatoase si chiar le cultivati o pasiune pentru gastronomie.

De regula, primavara recomand ca bucataria sa aiba cat mai mult verde si folosirea cat mai multor legume, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Se pot folosi broccoli, sparaghel, castraveti, ceapa verde, conopida, praz in diferite combinatii, fierte la aburi, soté, gratinate sau ca garnitura langa un filé de somon sau in supe-crema. In plus, cu cat sunt mai colorate, cu atat le vor placea copiilor sa se joace si sa ajute la preparare.

O reteta usor de facut, lejera si gustoasa care poate fi preparata alaturi de copii este somon pe pat de legume, care imbina perfect gustul crocant al legumelor cu cel proaspat de somon si prin care va puteti arata nu doar calitatile de bucatar, ci si de artizan.

Timp de preparare: 40 de min, temperatura: 160 de grade, o portie

Ingrediente:

Filé de somon

Legume: conopida, praz, fenicul, zucchini, morcovi tineri, 1 cartof

Pentre sos: salota, smantana lichida, vin alb

Sofran, cimbru

Frunze de morcov, de busuioc, de salata si de varza de Bruxelles

Lamie, unt

Mod de preparare:

In tigaia bine incinsa si cu un pic de ulei de masline, asezati somonul usor crestat pe piele si lasati-l pana se face auriu deschis. Apoi dati-l la cuptor timp de 8 minute, la 160 grade C.

Sotéul de legume: intr-o oala se pune ulei de masline, conopida bucati, prazul rondele, feniculul felii. Adaugati sare, piper, amestecati bine si puneti apoi cimbru si lamaie. Puneti apoi dovleceii taiati cubulete si morcovii tineri, curatati, dar intregi. Legumele trebuie sa fie crocante, nu moi.

Preparati sosul din salota taiata brunoise (in cubulete mici) si calita in unt, smantana lichida, zeama de peste (sau de legume), sare, piper, sofran, vin alb. Fierbeti ingredientele, apoi dati-le printr-o sita fina.

Intr-o tigaie mica, puneti ulei de masline, cartoful taiat wedges, cu coaja. Intoarceti-l pe toate partile pana devine in intregime auriu.

Prezentare pe farfurie:

Intr-o farfurie un pic adanca, montati intai legumele, asezati feliile de cartof, iar deasupra somonul. Sosul fierbinte se toarna peste tot si se adauga, pentru decor, un pic de salata verde, frunze de morcov, de busuioc si de varza de Bruxelles, cu putin piper presarat deasupra. Un deliciu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5