Este sezonul ieșitului la iarbă verde, mersului cu cortul la munte sau la mare și al petrecerilor de grădină. Și pentru toate acestea sandvișurile sunt o opțiune simplă, de pregătit de acasă, ca să fie practice și să nu răpească prea mult din timpul petrecut în natură.
Iar pentru sandvișuri perfecte, am făcut o listă de trucuri de urmat astfel încât să împachetați ce este mai bun de pus în coș.
De exemplu, cui nu îi place un sandviș plin de ingrediente, nu ca cele ambalate din benzinării, în care e mai mult pâinea? Dar un astfel de sandviș vin la pachet și cu dezavantaje. Cum ar fi că umplutura are tendința să cadă mai ușor și să vă murdăriți cu succes, ca să nu mai spun că și pierdeți bunătăți de ingrediente pe jos. O soluție în acest sens este folosirea a trei felii de pâine. Însă cea din mijloc este scobită de miez, astfel încât să rămână doar chenarul de coajă care să fixeze în interior toate ingredientele delicioase.
Dacă și voi sunteți fani ai faimoaselor sandvișuri americane cu unt de arahide și gem, atunci puteți să le pregătiți în avans, de cu o seară înainte sau chiar mai mult, prevenind totuși învechirea pâinii sau înmuierea ei. Odată făcute sandvișurile, pot fi congelate în pungi de plastic pentru congelat și scoase în dimineața picnicului. Vor fi la fel de proaspete ca în momentul pregătirii.
Știți ciorba servită în pâine? Cam același lucru putem face și cu un sandviș. Luați o franzelă sau o pâine țărănească rotundă, tăiați partea superioară cam la trei sferturi din înălțimea ei și scobiți tot miezul. Nu îl aruncați, pentru că poate fi congelat și folosit apoi în alte rețete (cum ar fi la icre, de exemplu). Umpleți cavitatea cu tot ce aveți chef (șuncă, brânză, legume, etc) și puneți capacul. Va fi mai ușor de transportat și va hrăni mai multe persoane. Tot ce aveți nevoie este să luați cu voi un cuțit de pâine cu ajutorul căruia să feliați mega-sandvișul.
O altă soluție practică, deși ceva mai complicat de pregătit și doar din prisma faptului că implică cuptorul, sunt chiflele umplute. Puteți lua aluat congelat de pizza sau chiar chifle congelate necoapte, pe care le lăsați să se dezghețe, le desfaceți și le umpleți cu ce ingrediente aveți chef, la fel și cu aluatul de pizza pe care apoi îl strângeți ca o bocceluță în jurul ingredientelor și le dați la cuptor să se coacă. Vor ieși niște „sandvișuri” delicioase, din care nu prea cade umplutura.
Iar pentru a preveni înmuierea pâinii de la ingredientele prea umede, aveți două soluții. Una ar fi să puneți un strat generos de unt pe fiecare felie, care să acționeze ca o barieră între pâine și umplutură. Sau puteți înveli umplutura (o salată de ton, de exemplu) în foile de lăptucă, făcând ca o sarma uriașă.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5