Chiar și în glumele despre cei care nu știu să gătească, sandvișurile scapă de luat în colimator pentru că, până la urmă, oricine știe să pună o felie de ceva între două felii de pâine. Însă de aici și până la a stăpâni arta sandvișurilor gustoase, chiar nu mai sunt decât câțiva pași. Iar aceasta înseamnă că și novicii într-ale bucătăriei ar putea „găti” sandvișuri extraordinare, dacă țin cont de câteva trucuri simple.
Pâinea este importantă, evident. Mergeți un pas mai departe de pâinea feliată pentru sandvișuri din supermarket. Tot acolo găsiți și alte tipuri de pâine, cu semințe și chiar cu maia. Însă dacă vreți să duceți sandvișurile la un alt nivel, luați specialități de panificație din brutării artizanale, cum ar fi foccacia, pită sau chifle diverse.
Următorul pas este stratul de protecție, mai ales dacă pregătiți sandvișul pentru mai târziu. Pentru că pâinea se poate umezi foarte repede la de umplutură, ungeți-o întâi cu unt sau maioneză (aceasta are un conținut suficient de ridicat de grăsime ca să nu umezească, ci să protejeze) și abia apoi începeți să construiți sandvișul cu ingredientele dorite. Însă aveți grijă să nu îl supra-încărcați pentru că se va crea iar prea multă umiditate, care este posibil să treacă de bariera de protecție. În plus, va fi greu de mâncat și gusturile se vor anula unele pe altele.
În ceea ce privește compunerea sandvișului, uneori sunt uitate câteva ingrediente care ar putea să îi schimbe complet gustul, transformându-l în ceva excelent. Unele din acestea sunt sosurile. Maioneza, ketchupul, pesto, sosul picant, muștarul, sosul de hrean, sunt doar câteva care ar putea fi pe această listă. Considerați-le condiment și puneți o cantitate mică, astfel încât să nu udați prea tare sandvișul, ci doar să îi dați un pic de zvâc. Apoi sunt frunzele verzi. Sigur că multă lume pune salată în sandviș, dar de ce să nu încercați baby spanacul, frunzele de sfeclă sau kale, de exemplu? Și să nu uităm și de cele mai mici și aromatice, precum busuiocul sau menta. Și ingredientele acide sunt importante, la fel ca în orice preparat. Folosiți diverse tipuri de murături pentru sandvișurile cu varietăți de carne, salate cu lămâie în ele (cum ar fi pentru sandvișul cu ton) sau roșii pentru cele pe bază de brânzeturi și vegane. Și nu în ultimul rând asezonarea. Uneori un pic de sare și piper pot face minuni chiar și într-un sandviș, dar puteți merge mai departe și cu alte condimente, de la sumac la chimion sau pudră de usturoi.
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5