Gândul la primăvara care se apropie e unul dintre factorii care îmi dau doza zilnică de optimism, după un an tare greu. Și cum eu respir prin ceea ce fac, iar inspirația îmi vine mereu din natură, am zis să vă propun o rețetă bună și ușoară…ca o adiere de primăvară.
Vedeta în acest caz este cu siguranță sosul, care e absolut GENIAL și pe care cu siguranță îl puteți folosi și la alte salate. Am pregătit sosul pe bază de muștar cu 2 dintre sortimentele mele preferate de la Maille și vă las mai jos rețeta detaliată.
Salată Spring cu sos de muștar Maille
SALATA SPRINGCastravete 50 grMorcov 50 grRidichi 2 bucConopidă 1 buc ( floare)Mix de salatăAndive 5 frunzeSalată mixtă 50 grBaby spanac 25 grCeapă verde 1 firDecorCiuperci 1 bucAlune caramelizate 4-5 bucBusuioc fresh 2-3 frunzeRoșii cherry 2 bucSos muștarMuștar Maille a l’Ancienne 1 lingurăMuștar Maille Mittelscharf Mild Cremig 1 lingurăMiere 1 lingurițăUsturoi 1 bucOțet balsamic un vârf de lingurițăFresh portocale de la o jumătate de portocalăUlei măsline 7 linguriUlei floarea soarelui 7 linguriMod de preparare / sosul de muștarPuneți într-un bol muștarul, adăugați mierea, oțetul balsamic, sucul de portocale, usturoiul pisat și, treptat, adăugați uleiul de floare și cel de măsline, amestecând cu un tel foarte energic, până se încorporează tot uleiul.
Alune de pădure caramelizate
Alune de pădure 4-5 buc.
Zahăr tos 3 linguri
Apă 15 ml
Mod de preparare/ alune de pădure caramelizate
Puneți apa cu zahărul la foc, se lasă să fiarbă până devine un sirop mai gros (o să îți dai seama ca ușor ușor începe să facă bule multe) adăugați alunele de padure și amestecați până se prinde tot zahărul de alune, după care le dai de pe foc și le răstorni într-un bol sau o farfurie. Puneți alta oală la foc și băgați alunele de pădure dar fără zahărul care nu s-a prins de alune și la foc mic amestecați continuu până se caramelizează (să aveți răbdare:))). Le rasturnați pe o tavă, pe ceva ce nu poate fi topit ușor (o tavă din tablă sau sticlă) și, cu ajutorul unei linguri, le despărțiți ușor.
TipsToate legumele după ce au fost feliate se bagă în apă cu gheață până ce terminați sosul.Mod de preparareÎnainte de a face salata, legumele tăiate se pun pe un prosop de hârtie să se scurgă puțin de apă.Sosul se pune în bol, se adaugă legumele feliate, salata mixta și, cu ajutorul mâinilor, începeți să le amestecați de jos în sus.Se decorează cu alune caramelizate, ciuperci tăiate felii, roșiile cherry tăiate în 4 și frunze de busuioc.
Aștept păreri legate de gust și mesajele voastre cu idei de rețete pe care ați vrea să le pregătesc pe viitor.
Al vostru,
Joseph
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Comment
Name *
Email *
Website
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Evaluare * 1 2 3 4 5