chefjosephhadad.ro

Blog

Salată Spring cu sos de muștar Maille

No Comments

Gândul la primăvara care se apropie e unul dintre factorii care îmi dau doza zilnică de optimism, după un an tare greu. Și cum eu respir prin ceea ce fac, iar inspirația îmi vine mereu din natură, am zis să vă propun o rețetă bună și ușoară…ca o adiere de primăvară.

Vedeta în acest caz este cu siguranță sosul, care e absolut GENIAL și pe care cu siguranță îl puteți folosi și la alte salate. Am pregătit sosul pe bază de muștar cu 2 dintre sortimentele mele preferate de la Maille și vă las mai jos rețeta detaliată.

Salată Spring cu sos de muștar Maille

SALATA SPRING
Castravete 50 gr
Morcov 50 gr
Ridichi 2 buc
Conopidă 1 buc ( floare)
Mix de salată
Andive 5 frunze
Salată  mixtă 50 gr
Baby spanac 25 gr
Ceapă verde 1 fir

Decor
Ciuperci 1 buc
Alune caramelizate 4-5 buc
Busuioc fresh 2-3 frunze
Roșii cherry 2 buc

Sos muștar
Muștar Maille a l’Ancienne 1 lingură
Muștar Maille Mittelscharf Mild Cremig  1 lingură
Miere 1 linguriță
Usturoi 1 buc
Oțet balsamic un vârf de linguriță
Fresh portocale de la o jumătate de portocală
Ulei măsline 7 linguri
Ulei floarea soarelui 7 linguri

Mod de preparare / sosul de muștar
Puneți într-un bol muștarul,  adăugați mierea, oțetul balsamic, sucul de portocale, usturoiul pisat și, treptat, adăugați  uleiul de floare și cel de măsline, amestecând cu un tel foarte energic, până se încorporează tot uleiul.

Alune de pădure caramelizate

Alune de pădure 4-5 buc.

Zahăr tos 3 linguri

Apă 15 ml

Mod de preparare/ alune de pădure caramelizate

Puneți apa cu zahărul la foc, se lasă să fiarbă până devine un sirop mai gros (o să îți dai seama ca ușor ușor începe să facă bule multe) adăugați alunele de padure și amestecați până se prinde tot zahărul de alune, după care le dai de pe foc și le răstorni într-un bol sau o farfurie. Puneți alta oală la foc și băgați alunele de pădure dar fără zahărul care nu s-a prins de alune și la foc mic amestecați continuu până se caramelizează (să aveți răbdare:))). Le rasturnați pe o tavă, pe ceva ce nu poate fi topit ușor (o tavă din tablă sau sticlă) și, cu ajutorul unei linguri, le despărțiți ușor.


Tips
Toate legumele după ce au fost feliate se bagă în apă cu gheață până ce terminați sosul.

Mod de preparare
Înainte de a face salata, legumele tăiate se pun pe un prosop de hârtie  să se scurgă puțin de apă.
Sosul se pune în bol, se adaugă legumele feliate, salata mixta și, cu ajutorul mâinilor, începeți să le amestecați de jos în sus.
Se decorează cu alune caramelizate, ciuperci tăiate felii, roșiile cherry tăiate în 4 și frunze de busuioc.

Aștept păreri legate de gust și mesajele voastre cu idei de rețete pe care ați vrea să le pregătesc pe viitor.

Al vostru,

Joseph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5