chefjosephhadad.ro

Blog

Salata de fructe la nivelul următor

No Comments

După toate mâncărurile grele din aceasta perioadă, parcă un desert lejer precum salata de fructe este o opțiune bună și pentru o zi oarecare, dar și pentru masa festivă de Revelion. Așa că astăzi ne ocupăm de salatele de fructe, astfel încât să fie mult mai bună decât cele cu care poate că ați crescut.

Sfatul meu ar fi ca în general să folosiți fructe de sezon. Dar nu tot timpul este vară, așa că în această perioadă ar trebui să facem o excepție. Totuși încercați să combinați citricele, bananele și alte fructe exotic și cu merele și perele autohtone, pe care le găsiți în piețe la țărani. Și nu uitați de fructele congelate. Acestea sunt de regulă culese în sezon și congelate imediat, păstrându-și savoarea și proprietățile. Lăsați-le la decongelat și amestecați-le cu fructele proaspete. Și nu folosiți fructe care nu vă plac doar pentru că știți ca ar trebui să fie în salata respectivă. Nu există regulă la ingrediente în acest caz, puteți fi oricât de creativ vreți.

Mâncăm și cu ochii, nu doar cu papilele, așa că nu uitați să faceți un curcubeu în salată. Fructele sunt în toate culorile, iar acestea vin și cu proprietăți nutritive diferite, deci nu doar din punct de vedere estetic veți fi câștigați, ci și nutrițional. De asemenea, fructele vin cu texturi diferite, așa că varietatea ajută și la modul în care le simțiți. De la merele crocante, la afinele care pocnesc când le spargeți între dinți, la bananele moi, trecând prin citricele suculente, fiecare își are propria personalitate.

Cumpătarea, însă, este cheia. Chiar dacă vă recomand să folosiți culori și texturi diferite, nu vă aruncați la prea multe fructe, pentru că își pierd personalitatea. 5, maximum 6 varietăți sunt suficiente. Și încercați să folosiți cantități aproximativ egale de fructe, astfel încât unul să nu eclipseze restul.

Puteți să extindeți salata și la elemente non-fructe precum nuci, legume sau ierburi aromatice. Adăugați fistic, nucă, migdale zdrobite grosier, sau legume fresh precum castravete, fenicul ori tije de țelină apio, iar ca notă aromată puteți toca mentă, busuioc și chiar niște frunze de coriandru dacă faceți o salată cu fructe exotice.

Și pentru că este o salată, fie ea și de fructe, nu uitați de dressing. Puteți începe cu o variantă simplă de acid și dulceață, adică un suc de citrice (limetă, lămâie, portocală, grepfrut) și un sirop dulce (miere, sirop de agave, sirop de arțar). La această bază puteți adăuga ceva condimente cum ar fi ghimbir ras, semințe din păstaia de vanilie sau scorțișoară măcinată, mai ales pentru salatele cu fructe autumnale. Sau puteți adăuga alcool, cum ar fi rom, cognac, vișinată, aperol, de exemplu. Puteți chiar să lăsați fructele la macerat în marinadă pentru vreo oră înainte de a o consuma pentru un gust mai intens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5