chefjosephhadad.ro

Blog

Ridichile în forme inedite

No Comments

Tarabele piețelor sunt pline de legături de ridichi și cât de bine merg ele împreună cu o bucată de telemea proaspătă sau într-o salată plină de verzituri. Dar ridichile sunt bune pentru mult mai mult decât a le consuma ca atare. Ați încercat vreodată una din aceste variante?

Frunzele de ridiche, pe care de multe ori țăranii le rup în momentul când cumperi o legătură, sunt de fapt foarte bune de consumat ca atare. Puteți să le amestecați cu alte frunze pe care le puneți de obicei în salate sau să faceți o salată numai din ele. Și, mai mult, sunt la fel de bune în smoothie-uri precum frunzele de spanac sau kale.

Ridichile sunt delicioase și gătite. O variante este de a le pune la cuptor, pe hârtie de copt, stropite cu ulei de măsline, asezonate cu sare și lăsate până se înmoaie, aproximativ 45 minute. Puteți adăuga și diverse ierburi aromatice, cum ar fi cimbrul sau ce altceva vă place. Sau puteți chiar să presărați deasupra parmezan ras ori alt tip de brânză, care să se gratineze peste micile legume. Ridichile la cuptor sunt o garnitură cu conținut caloric scăzut, care poate înlocui cu succes orice fel cu cartofi, de exemplu. Sau puteți să le sotați în tigaie, în unt, preferabil, cu ce condimente doriți, poate pătrunjel, poate oregano, lăsând să se caramelizeze la exterior. Pentru această textură crocantă pe margini și moale în interior, cel mai bine este să tăiați ridichile în sferturi.

Dar de ridichile murate ce spuneți? Mai ales când puteți să le murați după proceduri rapide, astfel încât să le aveți gata la masa de prânz de azi. Feliați-le destul de subțire și puneți-le într-un borcan cu un mix de miere, oțet de mere, sare și orice condiment aveți chef, de la piper la boabe de muștar sau ienibahar. Închideți borcanul și lăsați-le la frigider cel puțin două ore înainte de a le consuma. Puteți ajusta proporțiile de miere, oțet și sare în funcție de gustul pe care îl doriți predominant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5