chefjosephhadad.ro

Blog

Rețete de apă aromatizată

No Comments

În câteva zile se instalează oficial vară, așa că m-am gândit să vă dau niște idei pentru băuturi delicioase și sănătoase, care să înlocuiesc sucurile pline de zahăr cumpărate de la magazin și să vă ofere satisfacția unei mese frumos colorate, pregătită chiar de voi.

Sigur că este simplu să puneți câteva fructe de pădure sau felii de citrice într-o carafă cu apă, însă hai să fim creativi și să combinam frumos aromele.

Apa cu pepene și rozmarin este foarte simplu de făcut și la îndemâna oricui. Lăsați cel puțin 10 minute în frigider carafa astfel încât aromele să apuce să se întrepătrundă.

Ce ar fi să încercați și apa cu ananas și ardei iute? Dar aveți grijă să testați înainte iuțeala ardeiului. Și este bine să curățați semințele acestuia pentru a nu pluti neplăcut prin carafă. La această combinație puteți adăuga și câteva fire de coriandru, dacă vă place.

Limonada cu lavandă este și ea o opțiune minunată pentru sezonul cald. Iar dacă vreți să o îndulciți ceva mai sănătos, siropul de agave este soluția.

Încă avem sezon de căpșuni autohtone, așa că profitați de ele într-o apă aromatizată cu căpșuni, busuioc și lămâie.

Sau puteți să pregătiți o apă bazată doar pe ierburi aromatice și eventual câteva felii de lămâie. Dar cu sau fără citrice, apa primește un gust minunat de la rozmarin, mentă și cimbru proaspăt.

Iunie este denumit și Cireșar, așa că hai să profităm de abundența de cireșe într-o apă în care mai punem și mentă proaspătă.

Și hai să încheiam cu o rețetă din Sudul Franței, acolo unde apa este aromatizată cu portocale și flori de violetă, pentru o aromă dulce-delicată.

Pe lângă toate acestea, să nu uităm de ceaiurile reci neîndulcite, făcute din fructe și flori de hibiscus de cu seară, pentru a ne bucura a doua zi de gustul lor mai intens decât al apelor aromatizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5